Poklon računari za šabačke škole

racunari-1Predstavnici šabačkih osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove „Naše dete“, 04. oktobara su u Gradskoj kući preuzeli lap top računare, donaciju koju im je obezbedio Grad Šabac, posredstvom Humanitarne organizacije „Rainbow Child Foundation“ i gospođe Danijele Rakić-Slimani. Vrednost donacije je 5500 evra, a kupljena su 22 nova računara.

U ime grada Šapca, na ovoj vrednoj donaciji Humanitarne organizacije „Rainbow Child Foundation“ zahvalio se gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je kazao da je ulaganje u decu i omladinu i njihovo obrazovanje sigurna investicija u budućnost. Gradonačelnik je podsetio da je Šabac grad u kome se brine o edukaciji i školstvu, kao i da je mesto u kome želi da se stvore najbolji uslovi za obrazovanje.

Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje, istakao je su dobre ideje koje poteknu iz našeg grada često prepoznate i van granica naše zemlje.

-Sa gospođom Danijelom Rakić-Slimani, Šapčankom koja živi u Velikoj Britaniji, imali smo jedan sastanak na kom smo se brzo i lako dogovorili o donaciji računara, jer su joj se dopale naše ideje vezane za program e-Sova. Ubrzo je njihova donatorska kuća kupila 22 „lap top“-a za šabačke škole, kako bi se obezbedila tehnička pomoć učenicima koji žele da uče programiranje, kazao je Stojićević.

Milka Rakić, majka Danijele Rakić-Slimani, učiteljica u penziji, pozdravila je predstavnike grada i škola i istakla da je ceo život opredeljena ka pomaganju i učenju mladih, a da njena kćerka nastavlja misiju doniranja. Dodala je da je posebno ponosna što je jedna velika donacija došla i u njen rodni Šabac.

Vladimir Simović, direktor OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka, kaže da su svakoj školi dragocena nova nastavna sredstva, jer se tako podiže kvalitet nastavnog procesa, a da će za učenike ova donacja omogućiti usavršavanje u oblasti programiranja, koje im kasnije može obezbediti dobro plaćen posao.

Na vrednoj donaciji zahvalila se i Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti u Gradskoj upravi grada Šapca, koja je iskakla da će šabačke škole iskoristiti nova učila na najbolji način, i da se nada da će ovakvih donacija biti još u budućnosti.

 

Exit mobile version