Podrška šabačkim privrednicima

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je sa svojim saradnicima šabačku firmu Gold-pak, koja je odlučila da posluje u Severozapadnoj radnoj zoni. Gradonačelnik je rekao prilikom posete da šabački privrednici imaju punu podršku lokalne samouprave i da su podjednako važni kao i veliki, strani investitori.

-Posetio sam firmu koja je šabačka i u kojoj rade samo Šapčani. U perspektivi ova firma će proizvoditi bombone za sva tržiša regiona. Veoma je značajno da imamo ovakve firme u Šapcu, male, stabilne ali vrlo fleksibilne i sposobne, sa ozbiljnim preduzetnicima koji su voljni da uzmu stvar u svoje ruke. Grad u tome treba i može da im pomogne, i to je od početka naša politika. Koliko god da navijamo za strane investicije mi jednako, a možda i više pomažemo i podržavamo domaće privrednike. Svako treba da dobije priliku da zaradi više, kazao je gradonačelnik.

Sa uslovima za gradnju objekata u Severozapadnoj radnoj zoni malo ko u Srbiji može da se pohvali, rekla je saradnica za privredu u Kabinetu gradonačelnika Violeta Šestić.

-Ono što Šabac čini dobrim mestom za ulaganje je činjenica da mi ne prodajemo livadu, već kompletno infrastrukturno opremljeno zemljište po najpovoljnijoj ceni u Srbiji. Sa druge strane, efikasne procedure kao i vođenje investitora kroz sve faze realizacije njegove investicije, opredeljuju privrednike da svoj kapital ulože baš u Šabac, zaključila je Violeta Šestić.

Gold- pak je jedna od 30 šabačkih firmu koja je u poslednjih godinu i po dana odlučila da posluje u Severozapadnoj radnoj zoni. U Šapcu uspešno posluje od 2003. godine i bavi se proizvodnjom konditorskih proizvoda.

 

Exit mobile version