Podrška kapitalnim investicijama

ve1Članovi Gradskog veća grada Šapca danas su utvrdili Predlog odluke o programskom budžetu grada Šapca za 2017. godinu, koji će biti upućen Skupštini grada Šapca na dalje postupanje. Budžet je utvrđen u iznosu od 3.217.987.000 dinara.

Kako je istakao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prihodi su izbalansirani sa rashodima. Grad Šabac ima tačno utvrđene programe koje će biti finansirani u 2017. godini.

– Najvažniji segmenti budžeta za narednu godinu odnose se na ispunjavanje obećanja datih građanima na poslednjim izborima, da će svako dobiti priliku da radi i zaradi više. Zato najveći deo novca ide na opremanje industrijske zone, na ispunjavanje obaveza prema japanskoj kompaniji “Jazaki”, ali i prema 20 domaćih privrednika koji su kupili zemlju u industrijskoj zoni. Sve pozicije u budžetu su ostale na nivou na kom su bile i 2016. godine, i kada je reč o zdravstvu i socijalnoj zaštiti i poljoprivredi, a imamo veliku kapitalnu investiciju za narednu godinu – izgradnja nove kvantaške pijace na potezu prema Kapitol parku, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Treća velika investicija planirana u budžetu za 2017. godinu je početak izgradnje Sava parka. To podrazumeva kopanje i uređenje kanalske mreže, što je istovremeno zaštita od poplava i nova ponuda građanima Šapca ka kvalitetnijem načinu života.

Na današnjnoj sednici, članovi Gradskog veća utvrdili su, između ostalog, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o organizaciji Gradske uprave i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na promenu naziva Doma zdravlja Šabac.

 

Exit mobile version