Početak pozorišne sezone u Šapcu

Premijerom predstave “Kakakteri” u režiji Mie Knežević koja je zakazana za utorak 11. oktobra u 20 časova u Šabačkom pozorištu i zvanično počinje nova sezona u ovoj kulturnoj ustanovi.

“Delo “Karakteri” je filozofsko svedočanstvo o ponašanju ljudske prirode. Opisavši mahom negativne osobine, stvorio je vrlo preciznu “skicu sačinjenu od 30 ljudskih naravi” koja će postati jedan od kamena temeljaca dramskog stvaralaštva – od antičkih komediografa do autora savremenih popularnih i sitkom serijala. Ono što u ovom delu privlači savremenike, jeste suštinsko – vanvremensko prepoznavanje stereotipije u ljudskoj prirodi. Moguće je i to da se mi ustvari ponašamo prema onome kako smo tamo, u Staroj Grčkoj upisani, pa se karakteri prenose s kolena na koleno. Naši “Karakteri” predstavljaju tipove ličnosti koji mi, današnjim socijalnim i psihološkim kodovima prepoznajemo nekad kao osobine, nekad kao naučena ponašanja, nekad kao dijagnoze,” rekla je rediteljka predstave Mia Knežević o delu koje će biti izvedeno pred šabačkom publikom.

Karte za predstavu se mogu kupiti već od četvrtka, 6. oktobra u radnom vremenu biletarnice od 11 do 13 časova ili od 18 do 20 časova dok je broj za rezervaciju karata 062/880-22-60 koji je dostupan u okviru radnog vremena pozorišta.

Ulaznice se takođe mogu kupiti i putem sajta Šabačkog pozorišta gde je istaknut i celokupni repertoar za mesec oktobar.

A.G.

Exit mobile version