Počeo štrajk upozorenja u „Jevremovoj“ školi

Danas je i zvanično počeo štrajk upozorenja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“. Štrajk se odvija po zakonu i pravilima uz poštovanje minimuma procesa rada kako učenici ne bi bili uskraćeni za nastavu.

Zahtevi štrajkača, čestitih i dostojanstvenih nastavnika i osoblja škole, dobro su poznati a ovakav vid štrajka trajaće u narednih petnaestak dana. Međutim, ako se zahtevi štrajkača ne ispune štrajk će biti radikalizovan.

Sve je započelo kada je posle nameštene „anonimne“ prijave u školu došla prosvetna inspektorka iz Valjeva. Na osnovu njenog fingiranog izveštaja ministar prosvete Šarčević, po kratkom postupku, smenio je dotadašnju direktorku Jelenu Jevrić a na njeno mesto postavio učiteljicu iz Osnovne škole „Stojan Novaković“, Svetlanu Stanković inače istaknutu aktivistkinju Srpske napedne stranke i odbornicu u Skupštini grada.

Imenovanje Stankovićeve, s pravom, je shvaćen kao politički čin koji Srpskoj naprednoj stranci, pred izbore, treba da donese veliki broj glasova i omogući im da dođu na vlast u Šapcu. Da to ima smisla potvrdila je i činjenica da će znatan broj prosvetnih radnika koji rade po ugovoru, pred izbore, biti primljeni u stalni radni odnos. A kako je opšte poznato da naprednjaci nikoga ne zapošljavaju po stručnosti i sposobnosti već po tome koliko im „sigurnih“ glasova donose računica je da imenovanje Svetlane Stanković i njena „sposobnost“ da lažnim obećanjima i pretnjama treba šabačkim naprednjacima da donese oko 1.500 glasova.

Ovo sve i ne bi bilo toliko čudno, čak bi bilo i „normalno“, da se događa u „Elektrodistribuciji“, Opštoj bolnici… ali u školi…???

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version