Pijace u Šapcu od sutra ponovo rade

Život u Šapcu ne sme da stane

Prethodnih pet dana pijace u Šapcu nisu radile. Od danas je ponovo otvoren Kvantaš, a zelene pijace na Kamičku, Živinarniku, kod Mačvinog stadiona i gradska Tržnica od sutra će biti ponovo otvorene, uz posebne mere predostrožnosti i dezinfekcije, na preporuku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Odluka je doneta da bi se pomoglo sugrađanima koji se bave pojoprivredom da neometano nastave proizvodnju i održe svoja gazdinstva. Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac sastali su se danas sa predstavnicima VUM-a i Transcoma- koji su obećali da će se truditi da otkupe što više poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednika.

Na pijacama će biti odvojeni ulazi i izlazi, dezinfikovaće se dva puta dnevno, svi kupci i prodavci imaće obavezu da nose zaštitne maske i rukavice, a pri ulasku će se dezinfikovati i vozila, dok će ljudi dezinfikovati obuću i ruke. U jedinu zatvorenu pijacu, Kvantaš, moći će da uđe najviše pet kupaca odjednom.

D.D.

 

Exit mobile version