Pijace od danas ponovo otvorene, preduzete sve preventivne mere zaštite prodavaca i kupaca

1

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije

Pijace na otvorenom „Kamičak“, „Živinarnik“ i „Stadion“, kao i zatvorena, „Tržnica“, od danas ponovo rade. Kako navodi Zoran Miletić iz Odeljenja za poljoprivredu, cilj je da se smanji pritisak na markete i izbegnu gužve, a sugrađanima omogući da namirnice nabave u što kraćem vremenskom roku.

-Na jedinoj pijaci u zatvorenom prosotu, „Tržnici“, primenjuju se posebne mere zaštite. Radnici u JKP „Stari grad“ vrše dezinfekciju tezgi i prostora, ispred su dezo barijere za obuću, a na ulazu radnik dezinfikuje ruke svakom sugrađaninu. Cilj je da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima da sezonsko povrće plasiraju i ostvare dobit, ili bar pokriju troškove uložene u proizvodnju- ističe Miletić.

Podsetimo, Gradski štab za vanredne situacije juče je doneo odluku da se zelene pijace u gradu otvore, nakon sastanaka i konsultacija svih nadležnih službi. Preduzete su mere koje podrazumevaju redovnu dezinfekciju prostora, kao i obavezu nošenja zaštitne opreme od strane prodavaca i kupaca.

D.D.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Veliko HVALA i pozdrav gradskom stabu !

    Bez pijace, grad je kao mrtav. Pijaca je srce grada u kome se srecemo, osmehujemo, psujemo, merimo, biramo, varamo, kupujemo, placamo, razmenjujemo pozdrave i novosti . . . Zivot !

    Supruga i ja imamo 80 godina i znamo, da ako zakacimo koronu, necemo vise sresti nase unuke. Prema tome, cuvamo se i pazimo maksimalno, fiskultura u stanu svako jutro kod otvorenih prozora, dobra hrana, puno svezeg povrca i voca (HVALA za pijacu), med i limun, telefoniranje deci, familiji i prijateljima . . . kompjuter.

Leave A Reply