Pet punktova za pacijente van gradskog područja

1

dom zdravlja 2 Dom zdravlja Šabac u januaru je započeo realizaciju projekta neodložne pomoći namenjen najstarijim sugrađanima, uz podršku Grada Šapca. Na ovaj način nastavljena je velika podrška Grada Šapca u oblasti usluga Doma zdravlja, jer su od prošle godine mladi lekari i tehničari angažovani i kroz projekat unapređenja rada Službe hitne medicinske pomoći.

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić posetio je danas Varnu, gde se nalazi jedan od pet punktova za pacijente van gradskog područja.

– Projekat neodložne pomoći Doma zdravlja Šabac ima punu podršku Grada Šapca. Veoma je važno da svi građani Šapca, gde god da žive na našoj teritoriji, na isti način mogu da ostvare svoje pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Ovaj projekat Doma zdravlja Šabac im to omogućava, a osim toga, ovo je i prilika za angažovanje mladih lekara i tehničara, koji na ovaj način dobijaju priliku da rade u svom gradu. Grad tako pokazuje da mu je dostupnost i kvalitet zdravstvene zaštite jedan od prioriteta i tako će ostati i u narednom periodu, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.

dom zdravlja 1Preostala četiri punkta nalaze se u Volujcu, Lipolistu, Majuru i Jelenči.

– U centru svih naših aktivnosti je naš korisnik. Kako bismo onima koji nisu u mogućnosti da dođu do lekara, obezbedili tu mogućnost, od početka januara počeli smo projekat neodložne pomoći. Na pet punktova za korisnike van gradskog područja dostupni su lekarski pregledi, a uz podršku Grada angažovali smo šest lekara i šest tehničara. Grad, osim njih, finansira i rad mladih lekara u našoj Službi hitne medicinske pomoći, čime značajno doprinosi kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi, rekao je direktor Doma zdravlja Šabac prim. dr Miroslav Popović.

 

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Kome Vi pomazete? Sve to sto radite samo zbog izbora, nece vam pomoci.
    Kada ste vi iskreno pomogli bilo kom svom sugradjaninu a da niste ocekivali koristbod toga?Nikada.Samo ste radili za sebe i zato ste u politici.A to sto placate neke lekare iz svog budzeta, to su sigurno vasih prijatelja deca ili ocekujete od njih finansijsku nadoknadu ili glasove na izborima.Vi stvarno mislite da vam neko veruje.Sve ste deblji i uhranjeniji a narod u gradu sve siromasniji.Zbog vas.

Leave A Reply