Pesnički maraton zavičajnih pesnika naredne nedelje

Ovogodišnja manifestacija „Pesnički maraton zavičajnih pesnika“ posvećena je pesnicima iz Šapca i okoline a traje već više od decenije. Koncept se ove godine razlikuje u odnosu na prethodne te svi zainteresovani pesnici treba da potvrde svoj dolazak na kontakt telefon 064/648-35-72 ili na e-mail adresu- programikc@gmail.com. Celokupan program održava se u Kulturnom centru Šapca.

Program manifestacije – nedelja poezije

Manifestacija „Pesnički maraton zavičajnih pesnika“ počinje u utorak, 11. oktobra sa početkom u 20 časova i to sa večeri poezije posvećene pesniku Branku Iliću Vanjki preminulom 1993. godine dok su prvog dana manifestacije učesnici programa pesnici Branka Todorović i Nikola Rausavljević.

Program za sredu podrazumeva promociju knjige poezije „Tihovanje Tihuvanje“ u 19 časova koja je prevedena na makedonski jezik dok je autorka Nataša Radosavljević Nare iz Beograda kao gost pesnik večeri. Delo će publici predstaviti književnik Vidak Maslovarić dok autorka sa Brankom Đurićem kazuje tekst a kao gosti večeri prisustvovaće i učenici muzičke škole.

Program se nastavlja i narednog dana u 20 časova pesničkim performanskom pesnika Aleksandra Saše Srnića dok su pored autora, ostali učesnici programa i Viktoria Đorđević, Nađa Gajić, Nikola Rausavljević i Branka Todorović.

Centralni dan manifestacije je ujedno i završni, petak 14. oktobar za koji je od 20 časova predviđen muzički program grupe „Šesto čulo“ iz Sremske Mitrovice, Todore Stojinović.

A.G.

Exit mobile version