Otvoreno pismo dr Branku Vujkoviću i Vladanu Krasavcu

KAKVA JE SITUACIJA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA VLADIMIRCI, KOCELJEVA, BOGATIĆ, LOZNICA… ŠABAC?

Građani Šapca imaju pravo da od Zavoda za javno zdravlje saznaju kakva je zdravstvena situacija vezana za koronavirus u Mačvanskom okrugu. Internet stranice Zavoda za javno zdravlje ponovo služe da prenose „tuđe“ informacije koje nemaju direktne veze sa našim gradom ni okrugom. Po informacijama koje dobijamo od predsednika države i eminentnih zdravstvenih stručnjaka iz Beograda možemo da zaključimo da je situacija dramatična. Takođe, dobili smo i SMS pruku od Kriznog štaba za suzbijanje zaraznih bolesti COVID 19 u kojoj piše da se približavamo scenariju iz Italije i Španije.

Informacije koje od državnog vrha i Ministarstva zdravlja dobijemao uglavno se odnose na Beograd i još nekoliko gradova. A šta sa dešava u Mačvanskom okrugu i naravno Šapcu?

Ćutanje i nekvalitetne informacije koje se „kače“ na elektronske stranice Zavoda za javno zdravlje Šabac daju mogućnost da se u javnosti čuju mnogo „dramatičnije“ informacije koje se pričaju u Vladimircima, Koceljevi, Bogatiću, Loznici… Građani su zabrinuti sa stanjem u ovim mestima i mogućnostima lokalnih Domova zdravlja da adekvatno zbrinu eventualne pacijente zaražene koronavirusom. To otvara i pitanje da li Opšta bolnica Šabac, kao referentna ustanova u Mačvanskom okrugu, ima uslove da primi sve pacijente iz ovih mesta koji će pomoć potražiti u Šapcu.

Građani, radi pravilnog sagledavanja situacije, moraju da znaju ima li testiranih i koliko u mestima Mačvanskog okruga.

Takođe, očekuje se i od načelnika Mačvanskog okruga da objasni kakva je situacija u Domovima zdravlja u Mačvanskom okrugu.

Neproverene priče i informacije koje dolaze iz pomenutih mesta sve više, s pravom, zabrinjavaju i građane Šapca.

Život se u Srbiji odvija i van Beograda i velikih gradova.

#OstaniKodKuće Život ne sme da stane

Ivan Kovačević

Exit mobile version