Otvorena izložba “Svetlost duhovne revolucije”

U galeriji Biblioteke šabačke svečano je otvorena izložba nazvana “Svetlost duhovne revolucije” u saradnji sa Udruženjem „Mlada art“ iz Beograda koje čine umetnice Bojana Savić, Milena Vitorović, Sandra Pavlović Ranković, Sofija Rakidžić, Jelena Vitorović i Dobrinka Stojić.

“Šest umetnica vrlo različitih po tehnikama I načinu izvođenja ali sličnih po temperament I krajnjim ciljevima a to je da umetnost donese lepo I dobro u naše živote. Po prvi put izlažu na nekoj izložbi u ovom sastavu iako udruženje već dugo postoji dok je ideja za ovakvo udruženje nastala tokom fakultetskih dana umetnica,” istakla je Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke.

“Saradnja udruženja sa bibliotekom je počela pre nekoliko godina prilikom izložbe vezane za restauraciju umetničkih dela kao I knjiga a saradnja je bila uspešna I događaj veoma posećen te je zbog dobrih utisaka ona I nastavljena kroz ovu izložbu. Poruka izložbe je duhovna revolucija a udruženje zastupa stav da umetnost treba da šalje poruku duhovnosti I promene na ličnom nivou,” rekla je Bojana Savić,slikarka restaurator  iz Udruženja “Mlada art.”

Umetnička namera sažeta je u Manifestu Udruženja u kojem su objedinjeni različiti stvaralački impulsi i stilovi a sve u želji za ostvarivanjem duhovne revolucije, navodi se u najavi izložbe na sajtu Biblioteke šabačke.

Gost izložbe je Udruženje paraplegičara Šapca a iz udruženja “Mlada art” napominju da je umetnost revolucionarna sila kao I ljubav I da treba da osvetli lepotu, rad, vrlinu kao I one koji se ne vide dovoljno.

Izložba se može pogledati do kraja leta, do 1.septembra u letnjem random vremenu biblioteke, od 7 do 16 časova svakog radnog dana.

A.Giner

Exit mobile version