Otkazivanje pretplate ili “čišćenje” mozgova zaposlenih

Otvoreno pismo direktoru JKP “Stari grad”

Poštovani gospodine direktore,

potpuno razumem želju stranke koja Vas je postavila na to mesto da se raznoraznim pritiscima, kao što je i ovo takozvano „otkazivanje“ pretplate, pokuša da ugasi jedan slobodomisleći medij u gradu koji nije na „platnom spisku“ Srpske napredne stranke niti pod njenom „kontrolom“. Međutim, JKP „Stari grad“ je pretplaćen na „Podrinske“ do 31. decembra 2020. godine a Vi kao “stručnjak” treba da znate da se ugovorene i plaćene obaveze ne mogu otkazivati bez obzira na promenu direktora (ili kod Vas mogu?), to su trebali da Vam kažu da ne ispadnete to što ste ispali, a mi ćemo našu obavezu ispunjavati po dogovoru. Naravno, vi možete angažovati neku osobu da preuzima i baca novine, da ih radnici ne bi čitali, i na to imate pravo. I to je vaša stručna i moralna stvar.

Ovim gestom ste samo pokazali da Vi niste “nestranački” a ni “stručni” kadar kako vas vaši poslodavci nazivaju već rob koji je pristao da služi interesu Srpske napredne stranke i koji je već na samom početku svog rada pokazao da se u mnoge stvari ne razume već radi po “preporuci” i direktivi i da će mu u radu prioritet biti interesi Srpske napredne stranke i njenih “funkcionera” a ne interesi građana Šapca.

Takođe, veoma zanimljivo je i to što ste, poštovani direktore, svoj novi posao u Javno komunalnom preduzeću “Stari grad” započeli “čišćenjem” mozgova zaposlenih koji posle ovoga moraju znati sa kim imaju posla.

“Podrinske” će, u budućnosti, u interesu javnosti, još intenzivnije pratiti Vaš rad i rad JKP “Stari grad” koji je u prošlosti, pre vašeg dolaska, na vrlo visokom nivou održavao čistoću našeg grada.

Srdačan pozdrav

Ivan Kovačević, glavni i odgovorni urednik “Podrinskih”

Exit mobile version