Ostavke su vaš moralni čin (ako znate šta je to moral)

Ponovno pojavljivanje Aleksandra Pajića u „zakupljenom“ terminu jedne lokalne televizije i nastavak njegovih nemuštih kritika na račun Grada Šapca i društveno – političkih prilika u našem gradu (ne njegovom) sa bezbroj primitivnih komentara uz, naravno, obavezno veličanje Rume navodi da se „postavi zdravorazumsko pitanje“: Ima li ovaj čovek časti?

Za pamet neću da pitam jer očito njemu pamet ne smeta pa može ovako da se ponaša i vređa grad Šabac u koji je dopao da živi ali i Šapčane koji ga, još uvek, trpe.

Dakle, posle svega „dobrog“ što su za nas, naš grad  Šabac i Srpsku naprednu stranku uradili „šabački doktori“ normalan ishod bi bio da podnesu ostavke na sve funkcije i ostanu, zauvek, u nekoj rupi u koju su se sakrili, odmah posle organizacije „veličanstvenog“ mitinga na koji je i sam Vučić, osramoćen, došao tek u „zaustavnom“ vremenu, i iz koje izlaze samo da naprave još neku štetu.

„Ostavka ili Demisija (od latinskog demissiondemissio = smanjivati od glagola demittere) je čin odstupanja sa neke od vodećih pozicija (radnog mesta) u državnoj administraciji ili većim preduzećima.

Ostavka se daje zbog kojekakvih razloga, od upletenosti u nekakve nedopuštene radnje, grešaka u poslu koji se obavlja ili upletenosti u neke afere zbog koje se više ne uživa podrška javnosti i saradnika. Ostavke se obično daju u pismenoj formi.

Ostavke mogu biti iznuđene (a to su i najčešće), ali i ne moraju – već mogu biti čisti – moralni čin onog koji je daje – jer sam uviđa da je to najbolje rešenje za prestanak sukoba i izlazak iz krize nekog političkog tela ili preduzeća“. (Wikipedija)

Jedna od najvećih tajni uspeha jeste da znate kad treba da prestanete da se bavite poslom koji radite loše bez obzira na sve benefite, naročito materijalne.

Svestan sam da je za „doktore“ to težak čin jer ih njihov malograđanski primitivizam drži u okovima – „šta će selo reći“! Takvi su kakvi su, neprosvećeni i neobrazovani bez obzira na titulu kojom su se, „ni krivi ni dužni“, okitili. Međutim, hoću da verujem da će doktori „dostojanstveno“ podneti ostavke i otići iz politike u koju su očigledno zalutali ali se o nju i dobrano okoristili. Jer, samo je pitanje vremena kada će biti smenjeni a onda će, pozavajući ih, otići uz kuknjavu i ostati upamćeni kao obični cmizdravci.

Uzimajući u obzir vaše „doktorsko“ visoko (ne)obrazovanje i činjenicu da ni razglednicu ne umete kako treba da napišete, znate ono: „Puno toplih pozdrava iz Skupštine Srbije“…, svesrdno ću vam pomoći da sastavite tekst Ostavke. Na vama je samo da je potpišete…

 

NEOPOZIVA OSTAVKA

Zbog hajke koja je orkestrirano organizovana u poslednjih nekoliko meseci od naših političkih protivnika i bukača kakav je i izvesni novinar „Podrinskih“ (pazite nema „nj“), Ivan Kovačević, a koja se koristi isključivo u političke svrhe i protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića kako bi se destabilizovala Srbija, podnosim neopozivu ostavku na funkciju narodnog poslanika (savetnika ministra prosvete) i vraćam mandat koji sam dobio za poverenika gradskog odbora SNS u Šapcu. Takođe, zamrzavam članstvo u mojoj stranci.

Bila mi je čast što sam poslednjih nekoliko godina bio deo vladajuće stranke i iskreni saradnik našeg predsednika Aleksandra Vučića uz čije je veliko zalagenje i danonoćni rad Srbija ušla u „zlatno doba“ (uh, ne trebaju navodnice) kao nikada u svojoj dosadašnjoj istoriji.

Uz poštovanje vaš dr …

 

Predlažem vam da ovaj neveliki, potpisan, tekst napišete na sredini papira (izgleda otmenije), stavite ga u koverat koji ćete potom zalepiti ili zapečatiti. Adresirajte ga na vašeg predsedika, Aleksandra Vučića, i uručite mu ga, po mogućnosti, lično. Ako to niste kadri da uradite postarajte se da mu to pismo uruči neko ozbiljan i poverljiv.

Eto, vidite, nije teško a ni ja nisam baš toliko loš i hoću da vam pomognem. I ja sam, ipak, čovek…

 

Dostojanstven odlazak

Ovim činom ste sebi obezbedili dostojanstven odlazak i izgradili dobar temelj da se u nekom budućem vremenu ponovo politički aktivirate kao „sposobni“ političari i iskusni preletači (što vam neće teško pasti). Vidite, protesti uzimaju maha i postoji realna šansa da Vučić i njegova vlast padnu. A, u tom slučaju, vi nećete „pasti“ sa njima. Dapače računaćete se kao heroji „revolucije“. I dobićete na vremenu da pripremite novu, prihvatljivu, biografiju.

Ivan Kovačević, (sećanje na 20.09.2018.)

Exit mobile version