Osnovan Yazaki d.o.o. Šabac

2

Pregovori Grada Šapca i japanskog investitora u završnoj fazi

 

Razgovor sa predstavnicima japanske kompanije „Yazaki” o investiciji ove firme u Šapcu, koji se vode od februara 2015. godine, finalizovani su prethodne sedmice.

Razgovori su se odnosili na način izgradnje fabrike u Šapcu, u kojoj će posao naći oko 1.700 radnika, pretežno žena. Uskoro se očekuje potpisivanje trojnog sporazuma između kompanije „Yazaki“, Ministarstva privrede u Vladi Republike Srbije i Grada Šapca.

Kompanija „Yazaki“ i zvanično je registrovana u Srbiji, pod poslovnim imenom: Yazaki d.o.o. Šabac sa statusom aktivnog privrednog društva. Sedište firme se nalazi u Šapcu, na adresi Beogradski put, Slobodna zona Šabac bb. Datum osnivanja je 9. maj 2016. godine.
Kompanija “Yazaki” je multinacionalna kompanija u oblasti automobilske industrije, osnovana 1941. godine. Zapošljava preko 250.000 radnika u više od 200 fabrika širom sveta. Kompanija se bavi proizvodnjom elektronskih distributivnih sistema za automobilsku industriju.
Prilikom izbora lokacije za izgradnju nove fabrike, japanska kompanija se opredelila za Šabac zbog brze i efikasne administracije, kao i sposobnosti Grada da uvaži interese investitora i uskladi ih sa interesima građana i lokalne samouprave. Dolazak svetski renomirane firme u Šabac signal je i ostalim investitorima da je Grad Šabac pouzdan partner i siguran teren za ulaganje i proizvodnju.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Dusan Petrovic

    Pa ti stvarno nisi tacan covek! 16 godina nas jebu jedni te isti ljudi,pokradose od majki mleko a neko da im ukaze postovanje!? Mislis sad se udostojili da bace mrvice a mi da se otimamo oko njih!? Zapitaj se malo urednice veliki moralisto sta trazis.

  2. Šta znači razgovori su finalizovani? Otvara se ili ne?
    Ako se tako nešto otvori, pitam se, da li će članovi vladajuće koalicije imati dovoljno svojih članova, da popune sva ta radna mesta? Podrazumeva se, da će oni kao i do sada zapošljavati samo svoje članove. Mi koji nemamo papir da smo “Član stranke”, pretpostavljam da nas neće uzeti ni u razmatranje. Ali, nameće se interesantna situacija. Ako je to stvarno japanska firma, a zna se kakve će rezultate rada oni očekivati, da li će svi njihovi članovi koje zaposle tamo raditi onoliko koliko Japanci rade? Juče sam bila u GU i zatekla sam mnogo mladih i novih “srednjoškolaca” tamo. Ali niko od njih nije bio ni na svom radnom mestu, već sam morala lično da ih potražim! GU služi svojim gradjanima! Ali to je sada druga priča…
    Pitam se, da li će takvi moći da daju rezultate u jednoj japanskoj kompaniji…Hm…

Leave A Reply