Onlajn izložba “Dobročinstvo”

U galeriji Biblioteke šabačke

U sredu, 13. jula u 12 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena onlajn izložba radova sa Prvog likovnog interkontinentalnog dečjeg onlajn konkursa na temu „Dobročinstvo.”

Konkurs je raspisan po prvi put a inspiraciju za radove deca su mogla pronaći u nekom plemenitom delu za koje su čuli, doživeli ili su I sami bili dobronamerni prema nekom a radove su mogli dostaviti do 30.juna.

Od 120 radova iz 12 zemalja žiri je odabrao 72 rada dece od 5 do 13 godina koji su i tematski i likovno ostavili snažan utisak a inspirisani su ovogodišnjom temom. Stručni žiri je činio Bojan Novaković, profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Jelena Pjevac Nenadović,  istoričarka umetnosti i Aleksandra Erdevički Tomić, bibliotekarka iz Biblioteke šabačke. Koordinatorka projekta Likovne kolonije Nakučani je Milica Ilić a konkurs je realizovan kao jedna od aktivnosti u okviru Likovne kolonije Nakučani.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Šapca a saradnici na projektu su Crkvena opština Nakučani i Biblioteka šabačka dok je koordinatorka Milica Ilić.

Na otvaranju izložbe će biti dodeljene i pohvale za radove u kojima su mališani zadatoj temi pristupili na autentičan i originalan način a svaki učesnik dobio je sertifikat putem mejla.

Exit mobile version