Oko 100 korisnika i radnika pozitivno na koronavirus?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zdravstveni kolaps u Gerontološkom centru u Šapcu

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju stanje u Gerontološkom centru u Šapcu se potpuno otelo kontroli. Naš izvor kaže da je skoro osamdeset, a možda i više, korisnika ove ustanove pozitivno na koronavirus. Međutim, ono što je još gore, ako nešto uopšte može biti gore, to je da i među osobljem ima oko dvadeset njih koji su, takođe, pozitivni što dodatno kompilkuje situaciju jer sutra neće imati ko da radi.

Među zaraženima je i direktorka ove ustanove na koju su svi, i radnici i korisnici, kivni.

Zabrinjava i činjenica da osoblje nema adekvatnu kovid opremu i da se postavlja pitanje na koji način će se voditi briga o ljudima koji žive u ovom Domu a da se i preostali radnici ne zaraze.

Neki od zaposlenih i članova njihovih porodica smatraju da je za ovo stanje kriva direktorka ali i kompletan Krizni štab, kako sebe nazivaju, jer su svojim neodgovornim i bahatim ponašanjem doprineli ovakvom stanju u Gerontološkom centru.

Međutim, nije vreme za kritike i ne želimo to u ovom trenutku da radimo (biće vremena i za to) nego još jednom apelujemo, ovog puta lično, na direktora Opšte bolnice Šabac da preduzme sve potrebne mere da se zaraza ne proširi i na ostale korisnike ali i zaposlene kao i na njihove porodice. S obzirom da se radi o starim i uglavno bolesnim licima ishod bi mogao da bude fatalan.

A to niko ne bi želeo niti bilo kom ide u prilog.

Ivan Kovačević

Exit mobile version