Održano Republičko takmičenje iz statistike

U Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu

Republičko takmičenje iz statistike na kome su učestvovale 24 škole iz Srbije održano je u petak i subotu u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu. Zahvaljujući izuzetnom uspehu učenika ove škole Bojana Nešića, koji je prošle godine osvojio maksimalnih 100 bodova na takmičenju iz statistike, organizacija Republičkog takmičenja poverena je toj obrazovnoj ustanovi.

-Ponosni smo što je drugi put za pet godina naša škola, zahvaljujući uspesima učenika, domaćin ovog prestižnog takmičenja. Naročito smo ponosni što je naš učenik prvi srednjoškolac koji je ikada osvojio svih 100 poena na takmičenju. Šabac ovih dana nije samo grad kulture, nego je i grad znanja- rekao je direktor škole Velimir Kuzmanović.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje dr Goran Stojićević svečano je otvorio takmičenje i tom prilikom istakao da je ulaganje u obrazovanje prioritet lokalne samouprave godinama unazad.

-Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u decu, a to znači i našu bolju budućnost. Šabac je poslednjih godina bio domaćin značajnih takmičenja iz predmeta u kojima se šabačka deca posebno ističu. To su fizika, matematika, geografija i statistika. Grad će i ubuduće nastaviti sa praksom pomaganja nadarenim učenicima i ulaganjem u osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Ovakva takmičenja nisu važna samo za Šabac, već i za celu Srbiju- napomenuo je Stojićević.

Predsednik Zajednice ekonomskih škola Dejan Nedić, ujedno i profesor statistike, rekao je da su ovakva takmičenja veoma bitna, jer na ekonomskim fakultetima širom Srbije priznaju pobednike, što đacima pruža dodatan motiv da se takmiče. On je pohvalio učenike škole domaćina koji su poslednjih godina nizali uspehe u ovoj oblasti. Jelica Vilotić iz resornog ministarstva ukazala je na kvalitet rada nastavnog kadra i rukovodstva škole, kao i đaka, budući da su prepoznati njihovi rezultati iz besednišva, statistike i drugih predmeta.

Gosti su išli i u obilazak centralnih gradskih ulica, Narodnog muzeja i drugih ustanova kulture. Pobednik takmičenja je Igor Nedović iz Prve ekonomske škole u Beogradu, drugoplasirana je Maja Deljanin iz Pete ekonomske škole u Rakovici, Beograd, dok su trećeplasirani Nikola Dedić, učenik Ekonomsko trgovinske škole „Dositej Obradović“ iz Alibunara i Isidora Bogdanović iz Ekonomsko- trgovinske škole u Boru. Na svečenoj dodeli nagrada pobednicima prisutnima se obratio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je od direktora škole primio simboličnu nagradu za sponzorstvo takmičenja u znak zahvalnosti Gradu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version