Održana promocija knjige “Hrvatima s ljubavlju“

Nakon Beograda, promocija knjige „Hrvatima s ljubavlju“ održana je u petak u Porti Hrama svetih apostola Petra i Pavla u Šapcu. O delu su govorili autori Aleksandra Ninković Tašić i Branislav Stanković, kao i predstavnici Izdavačke kuće „Vaskrsenje“ Vladimir Stojić i dr Goran Popović. Kako se navodi, „knjiga je najbolje svedočanstvo da su Nikola Tesla, Ruđer Bošković, Ivo Andrić i Dživo Gundulić bili i osećali se kao Srbi“, a većina dokumenata koja svedoče u prilog tome prvi put je objavljena u knjizi.

“Koliko je knjiga namenjena komšijama Hrvatima, toliko je namenjena i jednom delu naše kulturne javnosti koja je iskorenjena iz bića našeg naroda. Krajnje je vreme da naša generacija stavi tačku na ludačke rasprave čiji su Nikola Tesla, Ivo Andrić i Ruđer Bošković. Ta nerešena pitanja ne smemo da ostavimo u nasleđe našoj deci, više ne treba da trošimo energiju na ovakve stvari, već da se bavimo nekim drugim, lepšim i boljim temama, ali ovo je nasušna tema u ovom trenutku,” rekao je autor dela, Stanković.

„Vraćamo dug našim velikanima, za koje ceo svet mora da zna da su našeg korena“, istakla je autorka Ninković Tašić koja je takođe naglasila I da je zadovoljna reakcijama kao I da je prvo crkva odreagovala pozitivno.

Exit mobile version