Održana promocija knjige “Brak, deca, porodica“

U Biblioteci šabačkoj održana je promocija knjige autora Vlajka Panovića nastale kao rezultat višegodišnjeg rada sa decom i porodicom kao celinom. Skoro 20 godina autor je vodio školu roditeljstva na Vojno-medicinskoj Akademiji gde je i bio zaposlen i ta predavanja su pretočena u knjigu. Suština dela obuhvaćena je u samom naslovu a pored odgovora na mnoga pitanja koja se tiču roditeljstva, autor objašnjava razliku između tradicionalnog i savremenog braka, prednosti i mane i nedostatke sa idejom da se pomogne ljudima da razumeju vreme u kojem žive kako bi stvorili funkcionalnu zajednicu. Drugi deo knjige odnosi se na odrastanje dece. „Svi mi potičemo iz detinjstva. To je onaj period kad ne znamo mnogo a hoćemo mnogo, period velikog eksperimentisanja, snalaženja ili nesnalaženja roditelja. Knjiga bi trebala da posluži kao putokaz roditeljima kako, kada i na koji način da pomognu deci da razumeju realnost u kojoj se nalaze, da je na neki način stave pod kontrolu odnosno da im ona pomogne da iz sebe izvuku ono najbolje jer je to suština zdravog odnosa i odrastanja,“ ističe Panović.

Recezent knjige je Biljana Drobnjak koja je istakla da je izdavač dela Učiteljski fakultet kao i da je bilo zahtevno ali i zanimljivo napisati recenziju za knjigu dok je istovremeno imala i veliku odgovornost.

Autor Panović je drugi put u Biblioteci šabačkoj a naredni susreti se već dogovaraju. Biblioteka poseduje primerke knjige te je učlanjeni mogu iznajmiti a svoju preporuku knjige iznela je i direktorica Biblioteke šabačke, Jelena Podgorac-Jovanović.

„Verujem da će ova promocija podstaći naše sugrađane da pročitaju knjigu i da postave svoja pitanja o roditeljstvu, braku, porodici, deci i da ta pitanja donesu u Biblioteku kako bi imali priliku da na osnovu njihovih ličnih iskustava i pitanja, upriličimo još jedno druženje sa Panovićem,“ zaključila je direktorica.

A.Giner

 

 

Exit mobile version