Održana Međunarodna izložba vina u Narodnom muzeju u Šapcu

8

13001095_1739859349634590_3418182892178232079_n13007272_1739859249634600_8632087145215146678_n

U Narodnom muzeju u Šapcu u subotu je otvorena četvrta Međunarodna izložba vina, gde su posetioci imali priliku da probaju najbolja i najlepša vina iz Srbije, Portugala, Italije, Crne Gore i Makedonije.

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i premijer Čivijaške republike Zoran Kesić.

-Zaista mi je velika čast da posle dve godine pauze nastavimo sa jednom od lepših tradicija u našem gradu, da podržavamo i zajedno organizujemo ovaj sajam vina. Pre 105 godina, poljoprivrednik iz pocerskog kraja, Dragomir Gavrilović iz sela Rumska, napravio je svoje vino iz svog domaćeg vinograda, spakovao ga, flaširao, seo na kola i taljige, odvezao se do Torina i tamo na Međunarodnom sajmu vina osvojio prvu nagradu. Maštam o tome da poljoprivrednici u pocerskom kraju to urade. Siguran sam da je to moguće i kao grad ćemo se potruditi da pomognemo svima onima koji žele da uđu u proizvodnju vina, kao i svakom drugom poljoprivrednom proizvođaču u našem kraju- rekao je Zelenović.

Otvarajući manifestaciju, premijer Čivijaške republike Zoran Kesić je istakao da je ona sama po sebi veliki izazov i u svom stilu objasnio zašto.

1460828769514608287696

-Čini mi se da ni vi ni ja nismo imali većeg izazova do ove manifestacije. U čemu je problem sa njom? Ovo je prodajna i, što je još gore, probajna izložba vina. Moj savet i savet mog kabineta je da pijemo pre svega domaće. I ne stidim se pred svima da kažem da sam alkopatriota, ali takođe, dame i gospodo, mi se ne odričemo politike alkoneutralnosti, tako da smo spremni da probamo i kvalitetna vina Portugala, Italije, Crne Gore, Makedonije, sve ćemo probati redom. Nedelju dana pred izbore, kada vidimo šta nam sledi, da je dobro, neće biti dobro. Upravo utehu i jedini spas mi nalazimo u čaši vina i otuda vino kao božje piće, kao božji nektar. Moramo njemu i jedino njemu dati svaki minut, svaki sekund, svaki mililitar naše pažnje i naših života. Da se pije više, jer će nam onda i Srbija nešto lakše pasti- završio je Kesić svoj govor.

Manifestaciju su posetili glavni i odgovorni urednik lista „Danas“ Dragoljub Draža Petrović, sociolog Jovo Bakić, novinar lista „Zov“ Srđan Škoro i Uroš Davidović, autor emisije „Bolja zemlja“. Prisutni su imali priliku da probaju preko sto vrsta domaćih i stranih vina visokog kvaliteta 25 različitih proizvođača. Organizatori manifestacije su Glas Podrinja i Narodni muzej Šabac, a generalni pokrovitelj Grad Šabac.

D.D.

Facebook komentari

Discussion8 Comments

 1. u vinu je istina, da se pred izbore pije vise, nas gradonacelnik zelenovic podrzava, propagira i promovise pred izbore, posto samo pijan moze da cini sto trezan i ne pomisli, da glasa za ovu vlast u sapcu. Zato narode ziveli pijane a ne trezni i radni.

 2. А ове напредне ботине се много забринуле за културу. Рећи ћу само једно: 0,7%. Срам да вас буде и стид!

  • ah ta "kulturna" elita

   Botino neobrazovana ovo nije ni K od kulture. Al zato idu novci, razbacuje se tudje kao da nema sutra. Bitna je reklamna kampanja Petrovicevog patuljka pod plastom lazne kulture.

 3. Dusan Petrovic

  Samo se pitam kakav ce sve povod napraviti da se slika i razbacuje pare nas gradjana na svoj predizborni vasar.Majstore Zelenovicu,skini nogu sa gasa i povuci rucnu sa trosenjem nasih para na tvoju kampanju

 4. Зар се на то троши 7% буџета за културу? Платити Кесића да би се сликао са ДуПетом и његовом слином у предизборној кампањи?

Leave A Reply