Odeljenju saobraćajne policije PU Šabac obezbeđene nove kacige

U saradnji sa Telom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca

U Gradskoj kući prošlog četvrtka održana je sednica Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, a predsedavajući Nemanja Pajić uručio je tom prilikom predstavnicima Odeljenja saobraćajne policije PU Šabac sedam kaciga neophodnih za službenike na motociklima. Budući da od 15. aprila do 15. oktobra zvanično saobraćaju na putevima, te da im je oprema neophodna kako bi svoj posao adekvatno obavljali, donacija im je veoma značajna. 

Kako je objašnjeno, u pitanju je „flip ap“ kaciga, urađena tako da i u zimskim i u letnjim uslovima garantuje komfornu i bezbednu vožnju, dok fluorescentan svetloodbojan deo pojačava vidljivost motocikliste na putu.

-Jedna od aktivnosti Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca jeste i opremanje saobraćajne policije. Oni su izrazli zahtev za kacigama za motocikliste, jer ove godine imaju sedam novih obučenih motociklista koji će kontrolisati saobraćaj na teritoriji grada. Kako smo obavešteni, stiže im još jedan nov motor, tako da će biti kompletno opremljeni da vrše kontrolu na našim ulicama. Verujemo da će to doprineti bezbednosti i odgovornijem ponašanju, ne samo motociklista, već i svih drugih učesnika u saobraćaju- rekao je Pajić.

Na sednici je razmatran izveštaj o stanju bezbednosti u saobraćaju za proteklih šest meseci, kao i dosadašnje aktivnosti, uz predlog mera za unapređenje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u narednom periodu. Načelnik Odeljenja saobraćajne policije Zoran Selenić istakao je da je u porastu i broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj poginulih i povređenih, što ukazuje na potrebu kontinuiranog rada na prevenciji. Od početka godine do kraja juna na putevima u šabačkom kraju poginulo je devet osoba- po tri vozača i pešaka, dvojica motociklista i jedan biciklista. Tri saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom dogodile su se u gradu, tri na putu Šabac- Loznica, a tri na ostalim putevima. Budući da je sezona godišnjih odmora i samim tim i povećane frekvencije saobraćaja, upućen je apel da se vodi računa o odgovornom ponašanju i poštovanju propisa. Tokom vikenda na teritoriji grada organizovane su i aktivnosti usmerene na pojačanu kontrolu vozača, sa akcentom na motocikliste.

D.Dimitrijević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version