Odbornici SPS-a neće prisustvovati sednici Skupštine grada Šapca u subotu

4

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije sazvao je u sredu konferenciju za novinare na kojoj je saopšteno da zbog pritisaka koje trpe od strane predstavnika gradske vlasti odbornici te stranke neće prisustvovati predstojećoj sednici Skupštine grada Šapca najavljenoj za subotu.

-Svi naši članovi trpe pritiske od strane odlazeće vlasti zbog panike koja je zahvatila njene predstavnike. Moram da napomenem da su Marko Jančić i Tamara Bastaja pristupili našoj stranci kao nezavisni odbornici u našoj odborničkoj grupi u Skupštini grada Šapca i u proteklih nekoliko dana trpe ozbiljne pritiske od strane odlazeće gradske vlasti. Preti se i članovima njihovih porodica dobijanjem otkaza u firmama koje su pod kontrolom Skupštine grada Šapca. Međutim, to neće sprečiti druge funkcionere i odbornike sadašnje vlasti da se priključe opoziciji, budući da su dva odbornika o kojima govorim prešli iz vlasti u opoziciju. Sve je to odraz panike koja je zavladala u strukturama odlazeće vlasti u gradu Šapcu- rekao je predsednik privremenog odbora SPS-a Vanja Vukić, dodajući da iz tog razloga odbornici SPS- a neće prisustvovati narednoj Skupštini grada Šapca, zakazanoj za subotu.

On je naglasio da postoji mogućnost da se u narednom periodu odbornička grupa SPS-a uveća, te da se i na potencijalne nove članove takođe vrše pritisci, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost. Kako je naveo, među zainteresovanima da pristupe SPS-u nisu samo odbornici vladajuće većine, nego i gradski funkcioneri koji žele da pređu u opoziciju da bi radili isključivo u interesu građana Šapca, a ne samo u interesu pojedinih funkcionera.

Komentarišući istupanje Sanje Sakić iz redova SPS-a, Vukić je rekao da stranka o tome nije bila obaveštena i da je za tu odluku saznala iz šturog saopštenja objavljenog u pojedinim medijima.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion4 Comments

  1. Mislim da zaista nema smisla da odlazeci gradonacelnik i njegova bulumenta smaraju ljude koje su izigrali i pokusali da iskoriste. Svako ima pravo da sa svojim mandatom radi sta hoce. Dobio ga je od gradjana. Da je sve posteno kod Zelenovica, ne bi se Marko Jancic odlucio na ovakav potez.

  2. Ljudi ocigledno beze iz vlasti koja Sabac vodi vec 16 godina zarad licnih interesa i zato smo postali dolina gladnih i bezposlenih.

  3. Интересна група окупљена око Душана Петровића и даље не бира средства да остане на власти.Једини интерес тих људи је да имају већину у скупштини и да изгласавају своје директоре и чланове управних и надзорних одбора.

  4. Stvarno je sramota kako se vlast u Sapcu ponasa i sta sve rade samo da ostanu na vlasti kako bi i dalje krali od naroda.

Leave A Reply