Obeležena 76. godišnjica oslobođenja Šapca u Drugom svetskom ratu

Povodom 76. godišnjice oslobođenja Šapca u Drugom svetskom ratu dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik grada Šapca i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca položili su venac i odali počast žrtvama nacizma na Spomen kompleksu na Donjošorskom groblju u Šapcu.

-Danas obeležavamo dan kada je Šabac oslobođen u Drugom svetskom ratu. Nikada ne smemo zaboraviti sve one koji su dali svoje živote i koji su učestvovali u oslobođenju grada da bi nam izvojevali slobodu u kojoj mi danas uživamo. Mi, danas, u gradu Šapcu vodimo neke druge bitke-da naši sugrađani bolje žive, da obezbedimo bolju budućnost svim mladima koji žive u našem gradu, da Šabac bude perspektivan grad u kom ljudi žele da ostanu, formiraju svoje porodice i nastave da u njemu žive. To je naša današnja borba i verujem da ćemo se, ako u njoj budemo uspešni, na najbolji način odužiti svima onima koji su dali svoj život za slobodu i vojevali velike bitke da bismo mi uživali u svim benefitima danas. Nastavljamo borbu i nadamo se da ćemo uspeti da budemo dostojni naslednici naših predaka-kazao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
Prisutnima su se obratili gradonačelnik grada Šapca dr Aleksandar Pajić i Vladimir Ninković, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Šabac, a obeležavanje 76. godišnjice prilagođeno je epidemiološkim uslovima.
-Ima u svemu neke simbolike. Danas je moj prvi radni dan kao gradonačelnika grada Šapca. Ponosan sam na to što je to na dan oslobođenja grada Šapca u Drugom svetskom ratu. Građani Šapca zaslužuju da uvek pamte ljude koji su položili svoje živote da bi grad Šabac izgledao ovako kako danas izgleda. Nova gradska vlast će se truditi da grad u budućnosti bude grad u kome će mnogi želeti da žive i u koji će uvek želeti da se vrate. To smo dužni našim precima ali i potomcima koji će naslediti nas. Grad Šabac će uvek pamtiti one ljude koji su se borili za slobodu grada- rekao je Aleksandar Pajić, gradonačelnik grada Šapca.
-Danas je 76 godina od kada je naš grad oslobođen u Drugom svetskom ratu. Taj dan je zlatnim slovima upisan u istoriju našeg grada i svake godine obeležavamo ovaj značajan datum, kao i svi građani Šapca. Šabac je dao preko pet hiljada žrtava, iznedrio osam narodnih heroja i ovde moramo ovde doći da opravdamo ono za šta su oni daki svoje živote-rekao je Vladimir Ninković, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Šabac.
Obeležavanju godišnjice prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije, članovi SUBNOR-a, kao i članovi udruženja i organizacija.
Exit mobile version