Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Izložbom radova korisnika Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju i Ustanove za decu sa smetnjama u razvoju, šetnjom kroz šabačku pešačku zonu i koncertom u porti crkve u ponedeljak je obeležen Svetski dan osoba sa autizmom. Podršku ovom događaju dao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

-Druženje sa decom i mladima iz Dnevnog boravka i Ustanove za decu sa smetnjama u razvoju je prilika da pošaljemo poruku o potrebi međusobnog razumevanja i u različitostima. Ova izložba je dokaz da biti različit znači biti poseban. Grad vodi odgovornu socijalnu politiku, stvaramo uslove za kvalitetan razvoj sve naše dece, pružamo podršku porodicama čija deca imaju smetnje u razvoju. Zato Grad finansira u potpunosti rad Dnevnog boravka i za to godišnje izdvoji 13 miliona dinara. Od ove školske godine, u želji da još više olakšamo život i deci i njihovim porodicama imamo i novu uslugu- ličnog pratioca, čiji rad sa još 10 miliona takođe finansira Grad. Upravo to je dokaz odgovornosti naše socijalne politike koja će takva biti i u narednom periodu- rekao je Pajić.

Obeležavanje Svetskog dana osoba sa autizmom organizovao je Centar za socijalni rad Šabac, a podršku je pružila PU „Naše dete“.

Exit mobile version