Obeležen Dan Šabačke gimnazije

unnamed

Učenici i nastavnici u Šabačkoj gimnaziji obeležili su u utorak Dan te škole i 180 godina od osnivanja. Program, koji je obuhvatio svečano otvaranje računarskog kabineta, turnir u odbojci i izložbu učeničkih radova, samo je uvertira za iduću godinu, koja će biti u znaku proslave veliog jubileja kakvog je obrazovna ustanova sa tolikom tradicijom dostojna.

Direktorka Marijana Isaković svečano je otvorila računarski kabinet i tom prilikom su predstavljeni radovi učenika informatičkog i računarskog smera. Od pre tri godine Šabačka gimnazija realizuje nastavu za specijalizovana odeljenja Računarske gimnazije, čime se svrstala u grupu od samo šest gimnazija u Srbiji sa tom privilegijom.

-Proslava 180 godina od osnivanja Šabačke gimnazije je samo uvod u sve ono što nas čeka iduće godine. Na svečanoj sednici Nastavničkog veća predstavili smo program proslave koja će trajati iduće godine. Ideja je da cela godina bude posvećena jubileju, jer smatramo da naša škola to zaslužuje. Učenici računarskog smera rade sa veoma naprednom tehnologijom i novootvoreni računarski kabinet će im biti od velike pomoći u radu- rekla je Isakovićeva i istakla da je velika sredstva za opremanje kabineta obezbedio Grad Šabac.

Obeležavanju Dana Šabačke gimnazije prisustvovao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, koji je istakao da je ta škola eminentna obrazovna ustanova sa dugom tradicijom, u kojoj su se školovali mnogi naši velikani, te da su sadašnji đaci njihovi dostojni nalednici, koji svojim uspesima to pokazuju.

-Naša obaveza je da im stvorimo što bolje uslove za rad. Programiranje i informatika su zanimanja budućnosti i zato je važno ulaganje u ta znanja. Drago mi je da je naša gimnazija jedna od šest gimnazija koja ima ovakav program. Grad Šabac je samo za ovu obrazovnu ustanovu u ovoj godini izdvojio tri miliona dinara. Urađena je projektna dokumentacija koja je omogućila da Šabačka gimnazija u narednoj godini počne sa rekonstrukcijom sale i za te radove biće izdvojeno 36 miliona dinara. Grad Šabac konstantno ulaže u stvaranje uslova kako bi naši đaci postizali dobre rezultate. Oni to i čine i mi smo na njih jako ponosni, kao i njihovi profesori- podvukao je Pajić.

Kako je navela načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Bojana Mladenović, za kompletnu rekonstrukciju sale, sredstva su dobijena od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u sklopu obnove zgrada od javnog značaja nakon poplava. Grad Šabac je ove godine izdvojio gotovo tri miliona dinara za renoviranje svečane sale i opremanje kabineta informatike. Od toga je 1,2 miliona dato za izradu projektno- tehničke dokumentacije za projekat kojim su konkurisali kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a koji je u ponedeljak odboren. Vrednost tih radova je 36 miliona dinara.

Predsednica Učeničkog parlamenta Verica Đapanović rekla je da je veliko breme i ponos pohađati školu koja ima ovako dugu tradiciju, te da se, bez obzira na to što škola tako savršeno funkcioniše, organizacija na čijem je čelu i sami učenici trude da predlažu projekte koji bi pospešili ne samo razvoj školskog života, već i pokazali učenicima drugih parlamenata da je to telo koje ima ogromnu moć i da njegovo dobro funkcionisanje uslovljava i zdravu atmosferu u školi.

Direktorka Šabačke gimnazije je najavila osnivanje Kluba bivših učenika i prijatelja te ustanove, koji će se baviti promocijom škole. U sklopu obeležavanje Dana škole, juče je u Svečnoj sali priređen koncert učenika.

D.Dimitrijević

Exit mobile version