Novi ultrazvuk i EKG aparat za odeljenje nefrologije

Za trideset godina svog postojanja, firma „Đoleks“ donirala 30 hiljada evra Opštoj bolnici

Služba nefrologije sa dijalizom Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ dobila je u sredu novi ultrazvuvučni aparat sa dve ultrazvučne sonde, EKG aparat i 60 posteljina. Vrednost ove značajne donacije je 30 hiljada evra, a dar je firme „Đoleks“ koja u Šapcu obeležava 30 godina postojanja i rada.

Na hemodijalizi u Opštoj bolnici trenutno je 111 pacijenata, a na peritoneumskoj dijalizi njih 17. Ovo je jedna od najvećih i najznačajnijih donacija službi nefrologije, a ultrazvučni aparat, doprineće bržoj dijagnostici bolesti i boljim pregledima abdomena.

– Četvrtog marta obeležavamo 30 godina postojanja i rada, planirali smo da napravimo veliku proslavu i organizujemo donaciju, međutim zbog situacije sa kovidom i smrtnog slučaja u porodici, odlučili smo da celokupan novac predviđen za jubilej firme doniramo Opštoj bolnici, a odlučili smo se da to bude baš odeljenje nefrologije sa dijalizom – ističe sin vlasnika firme „Đoleks“ Đorđe Đekić.

Direktor bolnice dr Slobodan Popović zahvalio se društveno odgovornoj kompaniji i naglasio da ovo nije prva donacija ove firme ovoj ustanovi, ali je svakako najveća i najznačajnija za bolnicu „Dr Laza K. Lazarević“.

-Ova kompanija je shvatila i prepoznala da je nefrologija sa dijalizom jedan od bitnijih punktova naše bolnice. Donacija od 3,6 miliona dinara značajno će podići nivo i kvalitet usluge koju naši lekari pružaju pacijentima. Pored države koja je u vreme epidemije pomogla našoj zdravstvenoj ustanovi, značajan doprinos u podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite dali su privrednici, a donacija „Đoleksa“ je svakako najbolji primer kako kompanije pomažu zdravstveni sistem u gradu – objašnjava direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović“

Tokom obilaska nefrologije sa dijalizom, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da je ovo velika pomoć zdravstvenom sistemu grada Šapca. Dodaje, da je firma odlučila da za svaku godinu uspešnog poslovanja u našem gradu donira po hiljadu evra, što je izuzetno human gest.

– Firma „Đoleks“ je uspešno poslovala ne samo u gradu Šapcu, već na teritoriji čitave Republike Srbije i svojim radom pokazala da može da se uspešno posluje i da iz svog profita može da se izdvoji za ovakvu dobru i pre svega društveno odgovornu aktivnost, a to je pomoć zdravstvenom sistemu grada Šapca. Mislim da je ova donacija otišla na pravo mesto, jer je odeljenje nefrologije, prema rečima direktora, bio deo bolnice kojem je donacija najpotrebnija. Mi ćemo se boriti da zdravstveni sistem bude pravovremen i dostupan svima, i zato ćemo u narednih petnaest dana raspisati tender za projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra u koji spada i Opšta bolnica i Dom zdravlja. Očekujemo da ćemo nakon rekonstrukcije imati jedan od najmodernijih zdravstvenih sistema u Srbiji – zaključio je gradonačelnik Pajić uz zahvalnost društveno odgovornoj firmi „Đoleks“.

Đ.M.

 

Exit mobile version