Nova Srbija neće podržati Vučića kao predsedničkog kandidata, niti će ponovo biti u koaliciji sa SNS

3

Konferencija za novinare GO Nove Srbije

Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Božidar Katić smatra da je medijska hajka na lidera te stranke veštački generisana iz centara kojima nije odgovaralo ono što je Velimir Ilić rekao prilikom nedavnog gostovanja na Televiziji Šabac. Katić je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u prostorijama stranke u Šapcu rekao da su najviši stranački organi saglasni u podršci stavovima lidera stranke, što je potvrđeno na sednici Predsedništva i Izvršnog odbora održanoj u nedelju u Čačku.

-Predsedništvo i Izvršni odbor doneli su odluku da u potpunosti podržavaju stavove koje je izneo predsednik stranke, da su stavovi koje je Velimir Ilić izneo u skladu sa politikom koju je definisao Glavni odbor održan 3.decembra i koji je, između ostalog, konstatovao da Nova Srbija zbog koalicionog sporazuma i nekorektnosti koalicionog partnera trenutno nije u mogućnosti da sprovodi svoju politiku. Mi smo dovedeni u poziciju da delimo odgovornost za katastrofalno stanje u zemlji, bez mogućnosti da utičemo da se ono promeni- naveo je Katić i dodao da je u skladu sa tim Nova Srbija već ranije donela odluku, koju je predsednik stranke potvrdio, da neće biti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, što je ozvaničeno u nedelju.

U narednom periodu, Nova Srbija nastavlja sa pripremama za predstojeće predsedničke i moguće parlamentarne izbore.

-Bavićemo se izborima i putem kojim Srbija treba dalje da ide. O tome da li ćemo podržati nekog predsedničkog kandidata i da li ćemo imati svog kandidata, odlučićemo kada ti izbori budu raspisani. Naš stav je da nećemo podržati Aleksandra Vučića, ukoliko on bude predsednički kandidat. Ako Srpska napredna stranka ima nekog boljeg kandidata, mi smo spremni da to razmotrimo. Ukoliko bude parlamentarnih izbora, Nova Srbija će odlučiti da li će na njih izaći samostalno ili u okviru neke koalicije. I po tom pitanju smo vrlo isključivi i sigurno je da nećemo biti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom- istakao je Katić i za to naveo, kako je rekao, vrlo  jednostavne razloge.

-Otvorite frižider, otvorite novčanik i onda upalite televizor i biće vam jasno zašto niko normalan ne bi trebalo da bude u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, koja je trenutno na vlasti- isključiv je on i dodao da SNS nije poštovala principe koji predstavljaju osnovu politike Nove Srbije, a to su: decentralizacija i davanje maksimalnih ovlašćenja gradovima i opštinama, ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu, pre svega subvencije za domaću poljoprivrednu prerađivačku industriju i zalaganje za uvođenje monarhije kao temelja tradicionalne nacionalne države i demokratskog društva.

Predsednik GO Nove Srbije je rekao da će gradski i opštinski odbori imati autonomiju u izboru koalicionih partnera, te da se centralni organi stranke, kao i do sada, u njihov izbor neće mešati.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion3 Comments

  1. Mozda bi oni i podrzali premijera, mozda bi se ogradili od izjava onog (kako ga nazvati?) propalog politicara, ne toliko propalog lopova i i dalje aktivnog nasilnika!!! Al’ stiglo naredjenje od DUPEta i ZELENOG, jer ako zelis da zadrzis posao moras da izvrsavas naredjenja i podrzis sve sto pljuje vlast! Makar to bio i dokazani nasilnik i alkos V.I. Eto tako nam je u nasem malom Parizu, nasoj prvoj varosi u Srbiji….!

  2. И у Шапцу Нова Србија није подржала СНС на прошлим изборима, па сте остали опозиција. Даће Бог да тако буде и у целој Србији. Браво Божо !!!!

Leave A Reply