Pisma čitalaca

2

Piše: Nikola Jevtić

Misterija pečenog vola

 

Ma kakva Agata Kristi, kakav Sidni Šeldon, mi imamo našeg krimi pisca ni manje ni više no predsednika našeg Srbistana – ser Aleka Vučića, autora novog krimi romana ,,Misterija pečenog vola’’.Za izdavačku kuću izabrao je ,,Mačva SkyInfo’’,koja svojim izdanjima iz dana u dan sve više vraća nadu i veru u slobodno izražavanje. Svako ko je pročitao taj roman mogao je da oseti ogromnu empatiju prema autoru i njegovoj želji da pronađe i pojede pečenog vola. U potrazi za tim volom autor prolazi kroz raznorazne avanture.U romanu govori o tome kako mu u pomoć pristiže izvesni Boban Čoban, iskusni poznavalac tovljenih govečadi iz Vladimiraca, kao i Pajke Mufljuz, veterinarski tehničar, koji je nekim čudom uspeo da nauči svoje stado ovaca da preplivaju cerski obodni kanal.

Tražio je,taj trio fantastiko,pečenog vola svuda po našem gradu,čak je i prvog čoveka našeg slobodarskog grada optužio za sakrivanje pečenog vola. Slao je razne inspekcije i istražitelje po gradskim institucijama, kako bi namirisali pečenog vola. Na njihovu žalost ništa nisu pronašli, na tome se i završio ovaj napeti roman, kao jedna velika misterija ko je sakrio ili čak pojao pečenog vola.

Ja kao savestan stanovnik našeg grada, morao sam da pripomognem u potrazi za pečenim volom.Kako je Jupiter bio na mojoj strani, pronašao sam mastan kolac (ražanj) u ulici Kraljice Marije, na njemu su bili vidno urezani tragovi zuba, čak i krvi, kao da je prošlo kroz ruke plemena Zulu iz Afrike. Voljan sam da kolac (ražanj) pošaljem na Andrićev Venac, kako bi pomogao autoru gore pomenutog romana da konačno odgonetne misteriju koja dugo potresa političku scenu u Srbistanu. Voleo bih da taj ražanj prođe kroz lupu stručnjaka koji će ispitati vrstu i poreklo mesa koje je bilo nataknuto na tom ražnju.

Na kraju krajeva uvek mogu pitati Bobana Čobana za stručno mišljenje vezano za tovljenu govečad. Taj nikad ne laže.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Vidi se trud dragi Nikola ali nisi dovoljno kvalifikovan da rasudjujes ipak sa trogodisnjim srednjim obrazovanjem kuvara ekonomsko-trgovinske skole u Sapcu tesko je suditi i osudjivati.

  2. “Pisma cialaca”, a ono parijsko botovsko govno. Je l vas gazda Dule misli da smo svi retardirani u ovom gradu?

Leave A Reply