„Niko nema što Šabac imade“

Lični stav: Referendum u Mesnim zajednicama

Šabac je stvarno poseban grad u Srbiji. Po svemu. U brojne „prvine“, koje je ovaj grad u svojoj dugoj istoriji imao, prošle godine pridodat je i Referendum na kome su se žitelji mesnih zajednica izjašljavali o tome kako, na najbolji mogući način, da potroše sredstva prikupljena od plaćenog poreza na imovinu. I, da sami odluče šta je to najbolje za njih.

Bio je to hrabar i smeo, moglo bi se reći i „ludački“, potez Gradske uprave i gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Tim pre što su se, na ovaj način, i grad i on lično odrekli značajnog novca sa kojim su mogli da manipulišu i stvaraju pozitivnu sliku o sebi i svom „dobročinstvu“. Kao što to rade Vlada i Predsednik Srbije.

 

„Gladne“ oči dva doktora 

Naravno, tamo gde je tuđi novac tamo su i naprednjaci. Zato i ne čudi „očajnička“ borba šabačkih naprednjaka za svako mesto u Savetu mesnih zajednica. Da malo oni „delkaju“ parice. Da oni (uži krug) odlučuju kako i gde će se potrošiti naš novac. Za naše dobro. Narod je glup, smatraju naprednjaci, pa ne zna šta sa parama treba činiti. A oni znaju. U „igri“ su velike pare. U nedelju će, recimo, meštani Štitara odlučivati o tome kako da potroše više od dva miliona dinara. Malo li je? „Gladne“ oči dva doktora nikako da prežale što te pare nisu u njihovim rukama pa na sve načine pokušavaju da sabotiraju i odvraćaju narod da odlučuje o svojoj sudbini.

 

Sve što smo trebali da kažemo Vučiću a nismo smeli

Na učestalim konferencijama za štampu (u zakupljenom terminu) ili saopštenjima mesecima ponavljaju jednu te istu priču. Kad malo bolje razmislim i analiziram to što oni govore sve više shvatam da su u pravu i da njihova priča ima smisla. Samo je „atresa“ pogrešna.

Kako to izgleda, poštovani čitaoci, pogledajte iz jednog od saopštenja koji su, pre neki dan, građanima uputili šabački naprednjaci. Potrebno je samo zameniti neke reči i sve ima smisla.

„Moramo da primetimo i to da novac iz gradske (republičke) kase dobijaju isključivo podobne mesne zajednice (opštine i gradovi) u čijim Savetima sede članovi i simpatizeri lokalne vlasti (Srpske napredne stranke). Referendumsko izjašnjavanje se tako odnosi samo na malobrojne pristalice Dušana Petrovića (Aleksandra Vučića) koji nigde više u Srbiji nema (čestit) ni odbor ni članove. Od novca opljačkanog od svih nas praktično u Šapcu (Srbiji) dobro živi tek stotinak ljudi. Da li je to demokratija i pravda slobodnog sveta na koju se poziva „Zajedno za Srbiju“ (Srpska napredna stranka)“ – kaže se u saopštenju GO SNS-a Šabac.

 

Bravo Doktori

Svaka čast Doktori! Ako ste mu (Vučiću) rekli. Pa makar i ovako „zavijeno“. Ko sarma. Znam ja da imate „petlju“. Majstori ste za spinovanje. Udarili ste ga (Vučića) pravo u čelo.

 

Vaš glas je itekako dragocen

„Radite po savesti i ne dozvolite nikome da vas vređa i obesmišljava vaš glas koji je itekako dragocen u svakom izbornom ciklusu. A te praznike neposredne demokratije, kako se izražavaju, Petrović (Vučić) i glasnogovornici neka slave članovi „Zajedno za Srbiju“ (Srpske napredne stranke i brojni koalicioni partneri) sami kod svojih kuća. Oni i nisu za bolje“ – završavaju šabački naprednjaci.

A vi, građani, pamet (ako vam je nisu popili) u glavu. Poslušajte Doktore. Vaš glas je itekako dragocen. Iskoristite ga na pravi način. Kao što će to učiniti Štitarci u nedelju!

Exit mobile version