Nestabilna epidemiološka situacija u Šapcu  

Epidemiološka situacija u Šapcu je nestabilna sa tendencijom svakodnevnog rasta broja obolelih, ocena je stručnjaka Zavoda za javno zdravlje na sastanku dela Štaba za vanredne situacije u četvrtak u Gradskoj kući kome su prisustvovali predstavnici zdravstvenih ustanova. U Mačvanskom okrugu novih 49 lica pozitivno je na kovid- 19, od kojih je 28 u Šapcu. Broj aktivno obolelih je 123. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice hospitalizovano je 12 pacijenata sa upalom pluća, zabeležena su po dva otpusta i prijema, kao i 12 ambulantnih pregleda. U kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ juče je pregledano 135 pacijenata, od toga 98 prvi put i 37 je došlo na kontrolu. Urađena su 43 PCR i 22 serološka testa.

-Danas imamo najveći broj kovid pozitivnih u poslednje vreme, a dobro je to što hospitalizovani pacijenti imaju lakšu kliničku sliku. Oko 400 kontakata je u izolaciji i zaista molim sve naše sugrađane da se striktno pridržavaju propisanih mera zaštite, jer je to jedini način da izađemo iz ove situacije. Pojačan je rad sanitarne inspekcije i komunalne policije. Vlasnici trgovinskih i ugostiteljskih objekata moraju se pridržavati preporučenog radnog vremena i mera zaštite. Molim sve sugrađane da shvate ozbiljnost situacije, veoma smo blizu uvođenja vanredne situacije- rekao je Aleksandar Pajić.

Među obolelima je i šest zdravstvenih radnika, od kojih su četiri iz Opšte bolnice, dok dvoje zaposlenih u Domu zdravlja ima lakšu kliničku sliku i nalazi se u kućnoj izolaciji.

 

Exit mobile version