Nedopustivo vređanje žena za skupštinskom govornicom

2

OTVORENO PISMO VLADI REPUBLIKE SRBIJE KOORDINACIONOM TELU ZA  RODNU RAVNOPRAVNOSTN/R GĐI ZORANI MIHAJLOVIĆ

Poštovana,

Podržavajući inicijativu odbornica Skupštine grada Šapca, načelnica odeljenja Gradske uprave, direktorki javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava,  Savet za rodnu ravnopravnost grada Šapca izražava duboko nezadovoljstvo ponašanjem šefa Odborničke grupe i poverenika Srpske napredne stranke u Šapcu g. Aleksandra Pajića, na sednicama Skupštine grada Šapca. Naime, na poslednjem zasedanju 28. septembra 2018. godine, g. Aleksandar Pajić u više navrata u svojim izlaganjima za skupštinskom govornicom uvredio je izvestioca gđu Kseniju Lukić Marović, govoreći joj ,,da je lagala sugrađane za skupštinskom govornicom, obmanjivala građane Šapca i pričala laži iza kojih niko ne može da stane”. Takođe ju je javno ispitivao zašto je promenila boju kose.

Neprimereno i uvredljivo obraćanje odbornicama,  direktoricama i načelnicama koje su u ulozi izvestilaca na skupštinskim zasedanjima, već je postao manir g. Aleksandra Pajića. Napominjem da se skupštinska zasedanja u Šapcu prate i putem direktnog televizijskog prenosa, tako da su brojni građani Šapca svedoci sramnog odnosa odbornika i posebnog savetnika ministra prosvete g. Pajića prema koleginicama u Skupštini grada Šapca.

O svemu ovome postoji audio dokumentacija koju će Vam nadležne službe Grada ustupiti radi upoznavanja i potvrde naših navoda.

Takođe, napominjemo da se Savet za rodnu ravnopravnost grada Šapca nekoliko puta pisanim putem obraćao Srpskoj naprednoj stranci u Šapcu zbog delegiranja svog predstavnika odnosno predstavnice koja bi učestvovala u radu Saveta i svojim aktivnostima i idejama doprinela radu i ostvarivanju aktivnosti Saveta. Iako odgovor na naš zahtev od Srpske napredne stranke nikada nismo dobili, poziv za učešće u radu Saveta za rodnu ravnopravnost grada Šapca još uvek je otvoren.

U nadi da ćete razumeti našu potrebu da prijavimo ovo i svako drugo neprimereno ponašanje, očekujemo Vašu reakciju kao predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Salko Karadarević, predsednik Saveta za rodnu ravnopravnost grada Šapca

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. I taj Salko Karadarevic ( predsednik koga ste Vi izabrali da nas predstavlja) je baš pozat van skupštine kako se ophodi prema ženama. Kad se on potpiše, ništa od ovoga gore napisanog nije se ni desilo.
    Ko će to ozbiljno da shvati?
    Niko.

  2. Данас, 8 марта, мислим на жене које су се храбро бориле против говора мржње и лажи у Србији : Марију Лукић – мајку двоје деце у Брусу, Маринику Тепић – народну посланицу, Јелену Диковић, новинарку . . .

Leave A Reply