Nastavlja se podrška preduzetnicama u Šapcu

3

Prethodna godina u Šapcu bila je u znaku ženskog preduzetništva, a osnovni cilj je osnaživanje žena da otpočnu samostalni biznis. Grad Šabac finansirao je brojne radionice i obuke kroz koje je prošlo preko 100 žena, a rezultat su 70 novih preduzetničkih radnji i osnivanje Udruženja poslovnih žena „Šapčanke“. Prema rečima načelnice Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Violete Šestić, podrška ženama preduzetnicama predviđena je i Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu.

-Grad Šabac i u ovoj godini nastavlja da daje podršku ženskom preduzetništvu i upravo zbog toga smo Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu odredili i meru podrške ženama koje su osnovale radnje tokom 2016. godine. Objavljen je javni poziv za finansiranje troškova računovodstvenih usluga, a osnovni uslovi za ostvarivanje ovog prava jesu prebivalište i osnovana preduzetnička radnja na teritoriji grada Šapca tokom 2016. godine, zaključen ugovor sa knjigovodstvenom agencijom, kao i potvrda da žena preduzetnica nije već koristila sredstva po osnovu prethodnih lokalnih akcionih planova zapošljavanja- navodi Šestićeva.

Javni poziv biće otvoren do kraja februara, nakon čega će gradonačelnik Nebojša Zelenović doneti odluku o ostvarivanju prava na finansiranje troškova računovodstvenih usluga, a potom će biti zaključeni ugovori sa ženama preduzetnicima.

D.D.

 

Facebook komentari

Discussion3 Comments

 1. Posto je ona savetnica za privredni ambijent grada i obrazovana je i tom smeru, ja bih da se menjam sa njom. Ako je vec tako pametna,zasto ona ne bude predizetnica i zasto jos radi u Opštini?
  Muka mi je od tih koji podstiču predizetništvo a rade svi u drzanim firmama.

  • E Gorane svaka ti je kao u Njegosa. Isto oni podsticu, kao kod Jazakija, pa covek posalje CV, konkurise Za sefa racinovodstva, oni nista ne javljaju. Tek posle telefonskog poziva, obaveste da su primili nekog ida ce poceti da Radi Za 15Dana, a meni su rekli da ce me zvati posle Nove godine, Za sektor finansija
   Evo 21.02. Jos me nisu zvali, ali doduse nisu rekli “koje Nove godine” ??? Da nisu jadni, bili bi Smesni. Zanima me samo ko je odlucivao o primanju tog administrativnog kadra u Jazakija? Da nije ista osoba u pitanju???

   • Japanci su u Šapcu postavili potpuno nesposoban menadzment. Nikoleta,Zorica,Tereza koje su HR kao tamo i rade izmedju ostalog i na proceni kadra, one su potpuni amateri i potpuno su nesposobne za organizaciju posla. To su potvrdili mnogi radnici koji su išli da rade, a nikada nisu dobili nijedan obračun,nekima su ostali dužni plate,ne umeju ni prevoz da organizuju a sve vise ljudi ih napušta a mada im oni prete tužbama…nikada ta firma nece zaživeti u Šapcu.Jer ne znaju da rade.

Leave A Reply