Narod  vs.  Narod

Rijaliti Srbija

Liči na šahovsku partiju ali – nije. Da, tu je tabla – bojno polje odnosno teritorija, država, društvo, u jednoj reči – Srbija, tu su figure – crne i bele jedne naspram drugih ali u šahu je podjednak broj tih figura, i jedni i drugi, i crni i beli, imaju na početku partije konje, lovce, topove, kraljicu, kralja i pione a u ovoj našoj kvadraturi kruga, ovoj noćnoj mori koju živimo svakodnevno, crni imaju sve navedeno i više od toga sa naglaskom na neograničenu moć crnog kralja Aleksandra Prvorođenog dok bela ekipa ima samo pione – sirotinju raju.

I to bi na nekim izborima trebalo da bude fer utakmica?! Beli su ipak smogli snage da posle decenije trpljenja i nakon neviđenih tragedija u OŠ „Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca izraze javno svoj očaj i bes, tugu i bol koja ne prolazi, tako što će se u ogromnom boju okupiti, prošetati u tišini ulicama srbijanskih gradova, sa pijetetom prema žrtvama ali i odlučnošću da svi oni koji su za zlo odgovorni snose odgovarajuće posledice (činjenja kao i nečinjenja) a pik je naravno bio u Beogradu gde se na bulevarima, trgovima i mostovima našlo – prvi put oko 30 hiljada, drugi put preko 50 hiljada a treći put blizu 150 hiljada mladih i starih i dece, sve normalni ljudi kojima je muka od svega što im se godinama događa u ovoj zemlji pod vlašću naprednjaka, tih crnih utvara, i njihovog Vođe i da su spremni da kažu i pokažu da je: Dosta!

Za Srbiju protiv nasilja naspram nasilnika koji neprestano šire nasilje na sve načine koji obične ljude ponižava, zastrašuje, potkupljuje a zapravo beskrajno prezire. Prednjači u tome, kao i u svemu drugom, Vrhovno Zlo AV a kao najnoviju svoju mračnu čaroliju sprema kontramiting „najveći ikad u istoriji“ da pokaže da može jače, masovnije i bolje od svojih oponenata kojima smatra sve one koji ga ne obožavaju. I zato je Kralj i Sultan, Aca Nenadjebivi, razaslao širom zemlje Srbije fermane svojim agama i begovima  sa sve određenim kvotama koje pred predstojeći kontramiting moraju da ispune u ljudstvu i materijalu.

Hiljade autobusa i desetine hiljada sendviča već je obezbeđeno a svako ko odbije da učestvuje u ovoj paradi i šaradi, glupoj i ružnoj predstavi, biće najstrašnije kažnjen jer se Kraljeva reč kao i Božija ne poriče.

Ludi kralj videvši sav onaj silan, normalan, lepi i beli svet na ulicama koji je tu dobrovoljno došao, koji nije nasilan ali jeste odlučan da se njegovi zahtevi za prestankom nasilja u svim pojavnim oblicima i sveukupnom normalizacijom društva ispune, polako ali sigurno gubi konce iz ruku, donosi pogrešne odluke čime preti da celo društvo povuče na dno kao što je i brod kojim upravlja gotovo sasvim potopio.

Ali, ono što nije očekivao je pobuna u potpalublju! I umesto da spusti loptu, da koliko-toliko iskontroliše štetu On nastavlja onako kako jedino zna i ume – bahato, bezobrazno, prostački, ružno uz sasluživanje najgorih u svom okruženju kao što je Prvi oficir Ana „šta je smešno, glupačo“ Brnabić, sipa benzin u vatru ne mareći za posledice. Naziva sve one divne ljude koji u ogromnom broju protestuju protiv nasilja koje najviše proizvodi baš On i ona bulumenta pobeglih iz „Laze“ koji sebe nazivaju analitičarima a koji su se trajno preselili u one septičke jame Pink i Hepi, hijenama i lešinarima govoreći zapravo o sebi i svojima.

Generalna proba najvećeg skupa u istoriji održana je u Pančevu pred nekoliko hiljada jadnika prisilno dovedenih i zadržavanih kao stoka u oboru od strane naprednjačkih stražara.

Dakle, 26. maja ćemo imati „crni“ narod doveden da za par tisuća dinara kliče Vođi koji se usrao od straha pa ne zna gde udara a dan posle i mnogo dana posle biće na ulicama „beli“ narod koji šeta i protestuje slobodno za sebe i svoju decu i njihovu budućnost.

Kao moto Svetske šahovske organizacije važi latinska sentenca: Gens una sumus – Jedan smo rod. Da li smo mi građani i građanke Srbije jedan narod ili dva posvađana oka u glavi pokazaće se vrlo brzo u vremenu koje neumitno dolazi i traži jasne odgovore.

Narod protiv naroda ili svi zajedno protiv Zla. Mislite o tome.

Piše: Dragan Karalazić

Exit mobile version