Naprednjaci, manite se više patetike

VI STE ZAPOČELI “RAT”

Znam da ćete biti “počastvovani” i srećni što vam ovim tekstom poklanjam pažnju i dajem na “značaju”. I to je potpuno u redu. Imate i čemu da se radujete. Nije mala stvar kad neko kao ja posveti ovoliku pažnju grupaciji “sa margina” zdravog razuma. Ali, hade da vam učinim taj plezir (Plezir je pojam koji označava zadovoljstvo, uživanje, zabavu, prijatnost – da posle ne bude…).

Odmah na početku da vam kažem da u onom “eseju” koji ste vi meni posvetili (zahvaljujem), na vašoj fejsbuk stranici ima i jedna rečenica koja je skoro istinita “gde se vide neverovatni izlivi mržnje prema SNS i vladi Srbije (kako ste se smo vlade, sa malim “v”, dosetili)” – pišete. I stvarno, često proklinjem Boga što me nije stvorio da mogu da mrzim. Jer da to mogu vas bi mrzeo najviše na svetu. Međutim, Bog me tim darom (da mrzim) nije udostojio pa mi ostaje jedino da vas žalim i sažaljevam. A tu počne da me grize savest. U tom sažaljenju shvatam koliko se ustvari, u ovom sistemu vrednosti koji vi stvarate i namećete, čovek udaljava od čoveka i koliko ja u vama samo vidim brojne nedostatke i zlobu koju vi u javnost “sipate brzinom munje”. A, iskreno, voleo bih da u vama i iz vas vidim ljubav.

 

Loše ste započeli ovu igru

U svom najširem značenju politika je delatnost kojom ljudi stvaraju, održavaju i menjaju opšta pravila po kojima žive. Podrazumeva se nabolje. Ali sekta zvana SNS je uspela da od “politike kao umetnosti”, kako je, kažu, Bizmark govorio nemačkom Rajhstagu, stvori samoslužeću, dvoličnu i neprincipijelnu delatnost koja baštini pagansko veličanje vođe pretvarajući ga u božanstvo a običan narod u ljute nevoljnike koji su se “u bedi rodili i u bedi treba da umru”. A između tog “božanstva” i “ljutih nevoljnika” stvorili ste se vi, posrednici (članovi SNS-a), sa inicijativom da svi moramo biti spremni da “postradamo” za svog “Stradiju”. Zaludeli ste stradalnike (narod) time što ste u svakoj partiji napravili novu partiju. U svakom redu stvorili ste svoj red. U pravu izmislili ste pravo na pravo. U narodu imate svoj narod. U jeziku govorite jezik koji malo ko može da razume. U državi imate svoju državu mada se granice odavno ukidaju… Istinu ste iz takve države proterali kao i sve ono što je pametno, vredno, čestito i dostojanstveno…

Stvorili ste satiričnu državu u kojoj hoćete da imate apsolutnu vlast nad svim područjima ličnog i društvenog života. U vašoj državi nema mesta za “pesnike” jer oni imaju “opasne misli”.

E, malo ste se zaigrali, loše ste započeli ovu igru.

 

“Rat” ste vi započeli

Svesno ili nesvesno “rat” ste vi prvi započeli. Onog trenutka kada ste, u magnovenju opijenosti nadom da ćete vladati našim gradom, počeli da zloupotrebljavate decu, “moju” decu, ubeđeni da ćete njihove roditelje “privoleti” da na predstojećim izborima glas daju vama i pomognu vam da ostvarite svoje bolesne i nerealne ambicije. Da vladate gradom Jevrema i Luke!

I tako ste krenuli na mene i instituciju koju sam do pre neki dan vodio sa paklenim planom satkanim od laži i obmana Ibrahima Ahmetovića. Treba li da vas podsećam na “zakupljene termine” u lokalnoj televiziji kada su vaši “doktori” na osnovu Ahmetovićevih laži, smišljenim u prostorijama Srpske napredne stranke, vređali moju porodicu. Ženu i decu. Treba li da vas podsetim na sve ono što su za skupštinskom govornicom ili na društvenim mrežama pričali ili pisali dr Popović, Goran Mijailović, Branko Vujković ili onaj “trojanski konj” Ibrahim sa svim botovima i prevarenim mladim ljudima. Treba li da vas podsećam na sve one anonimne prijave “nezadovoljnih roditelja” sačinjenih, u kuhinji Srpske napredne stranke, od sramnih laži i izmišljotina, raznim inspekcijama, policiji za privredni kriminal, policiji za borbu protiv korupcije i organizovani kriminal, javnom tužiocu u Novom Sadu, javnom tužiocu u Šapcu. Treba li da vas podsećam na svo zlo, zebnju i strah što ste naneli mojim saradnicima ali i instituciji koja postoji 115 godina sa sve decom i njihovim roditeljima. Treba li da vas podsećam na pare za koje ste nas prevarili…

Teba li da vas podsećam…

 

Sramota koju ne možete objasniti

A onda kada ste shvatili da ste poraženi i da ste samoubilači krenuli biciklom da pokoravate Rusiju počeli ste da tražite opravdanje za “neočekivani” neuspeh. Nesposobni da svoju sramotu, kako vas je porazio poluanonimni suvlasnik nekih lokalnih novina i obični sekretar kulturno umetničkog društva, priznate nadređenima u Beogradu slamku spasa potražili ste u Zelenoviću. Ako već treba da se brukate prihvatljivije je da vas porazi Zelenović jer je izabrao pametnije i bolje saradnike a i Evora je uz njega…

Samo da ste dodali i Đilasa, Jeremića, Šolaka, Obradovića a možda i samog Soroša bila bi još veća olakšavajuća okolnost. Mada i, kako kažete, “glavnog spin majstora” zvuči fascinantno…

 

Da, uz Jevrićku sam

U slučaju istorijske bruke i sramote koja se dogodila u “Jevremovoj” školi imao sam mogućnost da biram na čiju ću se stranu staviti. Ovde nema neutralnosti i novinarske “objektivnosti”.

I odlučio sam se. Stao sam na stranu dece i škole koju su pohađala i moja deca.

Sve ovo što se dogodilo Jevrićki ja sam već video i doživeo. Po nacističkoj matrici “anonimnoj prijavi nezadovoljnih roditelja” stiže “inspekcija” da nešto nađe. I našla je… Jevrićka nije dva dana menjala vodu u vazi za cveće na sopstvenom stolu… Strašno!

I, na žalost, za razliku od mene Jevrićku ste uspeli da smenite (bar tako mislite)… Uptrebili ste svu tešku artiljeriju na čelu sa ministrom – haubicom i mislili ste da je stvar rešena… Samo niste predvideli da ste u “haubicu” ubacili pogrešno “zrno” a i nišandžija vam ne zna da pliva…

Međutim kad ste to shvatili onda vam opet, kako kažete smeta neki: “Urednik novina koje niko ne kupuje, već ih besplatno dele jer ih finansira opština poziva nastavnike na štrajk, poziva na okupljanje roditelje dece!! Koje je to pravo nastavnika, dece i roditelja ugroženo???”

Sram ga bilo… Baš…

 

Direktori su da se menjaju

Eto da ne bude da sam u svemu protiv vas ima i jedna rečenice sa kojom bi se složio sa vama: “A deca niti imaju problem, niti se njih tiče promena direktora u Selovoj školi niti u bilo kojoj drugoj, direktori se menjaju to je činjenica”.

Mada i ovde se slažemo samo delimično. Nije problem što se direktorka menja već ko je menja. Ako uzmemo činjenicu da je direktorku koja je bila “đak generacije” u osnovnoj školi zamenila direktorka koja je za svih osam godina osnovne škole imala samo jednu peticu i to iz tehničkog u osmom razredu, ali zato ima člansku kartu Sprpske napredne stranke, onda se s pravom postavljaju neka pitanja.

Ali o tome ćemo drugi put… u nekom drugom pisaniju

 

Sudar mišljenja ili ideologije?

Ono što je, u ovim brojnim dosadašnjim prepiskama između nas, posebno zabrinjavajuće je to što se ovde ne radi o sukobu dva mišljenja nego dve ideologije. To što vi zastupate, kako radite i kako se ponašate ima sve atribute fašizma. Vaše svakodnevno ponavljanje: Đilasa, Jeremića, Šolaka, Obradovića, Zelenović zamenili ste sa: “Vi ste ovde neciju majku, baku..”. I mislite da ste vickasti… Mi se dobro razumemo, koliko ste zli, i zato sa sigurnošću tvrdim da ste duboko zagazili u ideologiju sa početka prošlog veka. Na nesreću ta ideologija se ne može zaustaviti narodnim odbacivanjem, protestima ili građanskim otporom, nego samo ratnim porazom a tako nešto, nadam se, niko ne bi želeo da nam se dogodi.

A “rat” tražite i izazivati vi. Jer samo u tom beznađu i nesreći možete, kao takvi, da dođete do izražaja. I vladate…

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version