Najveće gužve pred bankama

ŠABAC U VREME KORONAVIRUSA

Zatvoreni u svoje kuće i stanove, uglavno, svi gledamo televiziju (a i društvene mreže) kako bi se informisali i bar malo saznali šta nam se ovo događa. Međutim, svedoci smo da nas upravo ti, koji treba da nas istinito informišu, „truju“ lažnim vestima i dezinformacijama. I šire paniku. Možda to i ne bi bio toliki problem da to nisu mediji koji koriste nacionalne frekvencije.

Kako napraviti lažnu vest?

Napraviti lažnu vest mnogo je lakše i jednostavnije od pravljenja pravovremenih i istinitih vesti.

Evo, recimo, ako pogledate naslov i naslovnu fotografiju iz ovog priloga videćete da su gužve pred bankama velike, da su građani zbijeni u grupu i da ne nose ni maske ni rukavice. I svi oni koji budu reagovali na prvi pogled i ne budu pročitali ceo tekst, a „zaduženi“ su da kritikuju sve što se u gradu događa, obrušiće se na Šabac i krizni štab.

Iako je istina sasvim drugačija.

Dakle ako želim da napravim „zlonamernu“ vest za svoj tekst o trenutnoj situaciji u gradu koristiću fotografije iz arhive (a „zaboraviću“ to da naglasim) kako se to radi na beogradskim medijima ali, nažalost, i na nekim lokalnim. I eto, ko se „upeca“ upecao se. A mnogi to hoće. Naročito ako ovakvu sramotnu vest, i bombastičan naslov, na svojim fejbuk i tviter stranicama podele brojni „mrzitelji“ grada u koji su došli i u kojem žive. Mada, posle ukidanja više od 8.500 tviter naloga, ta partijska „mašinerija“ se ućutala.

Pa hajde da vidimo kako to izgleda? Ko će se „upecati“ jer neće pročitati ceo tekst?!

Istina

Međutim, istina je sasvim drugačija. Šapčani, oni istinski koji vole svoj grad i to svakodnevno pokazuju svojim ponašanjem, radom i delom a ne „srceparajućim“ i „zastrašujućim“ saopštenjima, potpuno su odgovorni i disciplinovani. Pridržavaju se svih preporuka kriznog štaba, koji odlično obavlja svoj posao i pored velike sabotaže države i „njenih“ institucija, i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih sugrađana.

A to najbolje pokazuju uporedne fotografije na kojima se vidi kako je bilo pred uvođenje vanrednog stanja a kako je danas.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE. DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

#OstaniKodKuće ŽIVOT NE SME DA STANE

Ivan Kovačević

Ovo je naslovna fotografija. Snimljenaj je jutro posle uvođenja vanrednog stanja. Snimak koji sam „zloupotrebio“

A ovo je istina, građani ispred banaka u vanrednom stanju

„Rajfajzen“ i „Halkbanka“ – poštuje se odstojanje i strpljivo čeka
„Sberbanka“ – poštuje se odstojanje i strpljivo čeka
„Komercijalna banka“ kako to stvarno izgleda -poštuje se odstojanje i strpljivo čeka
Exit mobile version