NA VEST DA JE PORTAL „EMBARGO“ BLOKIRAN NA FEJSBUKU

0

Redakcija „Podrinskih“ najoštrije osuđuje blokadu portala „Embargo“.  Bez obzira što „Embargo“ nije potral nekog javnog glasila smatramo da je odluka Fejbuka, da ih suspenduje na 30 dana, neprimerena. Sloboda štampe i govora mora biti potpuno zagarantovana i „Podrinske“ će se uvek boriti za to.

Pisanje neistina, govor mržnje, vređanje i omalovažavanje neistomišljenika su stvar ličnog vaspitanja, obrazovanja, morala, časti svakog pojedinca i svako će zbog takvog svog delovanja, bez obzira koliku je ličnu, materijalnu ili političku korist od toga imao, kad – tad, položiti račune pred sudom istorije.

„Podrinske“, Hanibal Kovač, Ivan Kovačević i njegova porodica su nekoliko puta bili tema ovog portala i to u najgorem mogućem i najprimitivnijem kontekstu. Ali te laži i poluistine, koje su pisane u „Embargu“ više su govorile o piscima tih tekstova i njihovim nalogodavcima, a svi znamo ko su oni, nego o nama o kojima je pisano.

Zato je važno da i ovakvi „Poratli“ kakav je i „Embargo“ postoje i ne treba ih zabranjivati jer oni predstavljaju sliku današnjeg društva i trenutne političke situacije ali i primitivizma i mržnje koju pojedine političke partije i njihovih lider, kroz ovakve portale, propagiraju u obračunu sa svojim političkim i ideološkim protivnicima.

A žito se, na kraju, uvek odvoji od kukolja!

Zato redakcija „Podrinskih“ zahteva da se „Embargo“ odblokira i da im se dozvoli da nesmetano rade jer sloboda govora i javne misli mora biti zagarantovana. Pa ma kava ona bila.

Facebook komentari

Leave A Reply