Muzejska postavka na Mišaru beleži dobru posetu

Nova muzejska postavka posvećena Boju na Mišaru, na najbolji način predstavlja značaj i ulogu Karađorđa i mišarskih junaka u jednom od najznačajnijih događaja Prvog srpskog ustanka. Otvorena za publiku u avgustu mesecu, postavka kroz savremeni muzeološki pristup i stručno vođenje kustosa Narodnog muzeja u Šapcu, pruža priliku svima da se upoznaju i prošire znanje o ovom događaju.

Poseta učenika osnovnih škola ovoj muzeološkoj postavci jedan je od prioriteta. Njihovo upoznavanje sa događajem koji je oblikovao modernu srpsku državu, danas je mnogo jednostavnije sa novom postavkom. Do sada je oko 1.000 učenika šabačkih osnovnih škola posetilo ovaj muzej. Priliku da u organizaciji Grada Šapca obiđu muzejsku postavku posvećenu Boju na Mišaru imali su učenici četvrtih razreda, kako matičnih škola tako i njihovih izdvojenih odeljenja. Prošle nedelje su u poseti bili učenici OŠ ,,Jovan Cvijić“ iz Zminjaka i izdvojenog odeljenja u Petlovači.

Planom Narodnog muzeja predviđeno je da, s obzirom na to da je mesec oktobar, posvećen starijim osobama, poslednja sedmica bude posvećena upravo najstarijim građanima. Za njih je obezbeđen besplatan ulaz i stručno vođenje u periodu od 23. do 31. oktobra. Kako je Grad Šabac starijima od 65 godina već obezbedio besplatan javni prevoz, ovaj lep gest Narodnog muzeja će sigurno naići na odobravanje među najstarijim sugrađanima.

 

Exit mobile version