Molba ugostitelja kriznom štabu Vlade RS da se produži radno vreme letnjih bašta do 23 sata

1

Epilog sastanka sa predstavnicima Gradske uprave

U dvorištu Gradske kuće danas je održan sastanak sa ugostiteljima nezadovoljnim ograničenjem radnog vremena na 20 sati. Dogovoreno je da se ponovo uputi molba republičkom kriznom štabu da se radno vreme letnjih bašta produži na 23 sata, kao što je to slučaj u Beogradu i drugim opštinama gde je proglašena vanredna situacija.

-Nezadovoljstvo ugostitelja je opravdano, potpuno razumeju situaciju, ali ne smatraju da je Šabac izolovano ostrvo u odnosu na bilo koji drugi grad u Srbiji. Tražili smo mišljenje Zavoda za javno zdravlje da samo bašte rade do 23 sata, jer Uredba Vlade koja reguliše rad svih ugostiteljskih objekata u opštinama gde su proglašene vanredne situacije kaže da je radno vreme od sedam do 20 sati. Dobili smo negativno mišljenje i obaveštenje da nastavimo sa primenom uredbe Vlade. Očigledno je da su ugostitelji nezadovoljni, jer i u Beogadu i u Sremskoj Mitrovici rade do 23 sata. S pravom se pitaju kako je to moguće. Zahtev ćemo proslediti Zavodu, a obavestićemo i krizni štab Republike Srbije- podvukao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je da su ugostitelji odgovorni i da poštuju mere, kao i da ih podržava u njihovim zahtevima.

-Nejasno je kako je doneta odluka na nivou države da se ne dešava zaraza u baštama u Sremskoj Mitrovici i Beogradu, a samo u Šapcu će to da ugrozi javno zdravlje. Današnji sastanak potvrđuje da su odgovorni. Sinoć su samo dva objekta zatečena da rade u vremenu koje nije dozvoljeno i protiv njih će biti podnete prijave u redovnom postupku- naveo je Vasić.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Odlicna ideja, mozda moze da radi i celu noc, ko zna da li je i istina ta Korona, mozda je sve to neka izmisljotina da nas pobiju. Ali mi se necemo dati, mi smo jaci od svih njihovih korona. Lazu da smo najgori, mi smo bre vasiona za njih

Leave A Reply