MIRNI PROTESTI OMLADINE SRBIJE

3

Posle jučerašnjih protesta omladine Srbije koji su se spontano dogodili u Beogradu, Novom Sadu i Nišu zbog, pre svega, velikog medijskog mraka u Srbiji i ugrožavanja osnovnih ljudskih prava omladina Srbije izašla je na ulicu.

Redakciji “Podrinskih” stiglo je obaveštenje da će protest biti nastavljen i danas i da će se proširiti na još desetak gradova. Gde će sve protest biti održan i koja je poruka organizatora pročitajte u nastavku teksta.

Ovo je spisak gradova u kojima se danas očekuju protesti:

Zrenjanin u 18h
Leskovac 18h
Bor 19h
Lazarevac – Lazareva česma u 18 h
Požarevac 18h
Užice 18h
Niš – Trg Kralja Milana 18h
Čačak – Gradski trg u 18h
Šabac – Trg Šabačkih žrtava u 18h
Kraljevo – “Kod Milutina” od 18h
Subotica – Narodno pozorište 19h
Novi Sad – Fontana ispred Bajica 18h
Sombor – Ćelavi Trg 18h
BEOGRAD – Skupština 18h
Kragujevac – Trg Narodnih Heroja 18h

NAPOMENA: Pozivamo sve organizatore i učesnike protesta da se suzdrže od nasilja i rušenja imovine. Policajci koji obezbeđuju skupove nisu krivi za stanje u kome se nalazimo. I oni se nalaze u istom čabru kao i mi.

Isto važi i za imovinu. Imovina je naša, zajednička. Nemojte je uništavati i skrnaviti. Zbog toga toplo savetujemo svim organizatorima da delegiraju redare koji će sprečiti svaki pokušaj nasilja i rušenja.

Budite spremni na provokacije Vučićevih fantoma. Svim organizatorima savetujemo da pronađu što više ljudi koji će snimati sve i u slučaju potrebe snimke objaviti.

I još nešto. Posmatramo vas, bilo kakav pokušaj bojenja revolucije nećemo tolerisati!

Facebook komentari

Discussion3 Comments

  1. Hanibale,opet obmanjuješ čitaoce sa poluistinama. Naime danas se obeležava dan kada su bili prvi studentski protesti. Nemoj više lagati i obmanjivati narod sa svojom mržnjom prema Vučiću. PA ZAR NIJE DOVOLJNO TO DA JE UBEDLJIVO POBEDIO U PRVOM KRUGU ŠTO SE NIKADA NIJE DESILO U NOVIJOJ ISTORIJI SEBIJE . SRAMOTA KOLIKO LAŽEŠ.

  2. Ovi protesti ne nose baš jasnu poruku, a ni cilj njihovog okupljanja nije baš transparentan. Deluje samo da su usmereni protiv A.V. Meni je zanimljivo kako su to ispratili sinoć i danas mediji. U novinama je objavljeno. A TV ovu vest valjda nisu smatrale bitnom, pa je mnoge nisu čak ni objavile. A on je dao izjavu da otprilike omladina ništa ne radi, pa eto šeta. A zašto ne radi? Valjda država nije mislila na omladinu. Ili danas na TV Prva ide prilog, u jednoj emisiji, o protestu omladine koji je već ovde tradicija i nema baš mnogo veze sa izborom za predsednika, a odmah nakon toga prilog o omladini koja jedva da ima završenu srednju školu, koja sedi u kafićima. Sada će da pljuju omladinu i učestvuju sa njima u tome i mediji. Ja sam valjda onaj idealista koji novinarstvo i dalje želi da vidi kao nezavisno i objektivno, ali toga više nema. Svi su na nečijoj strani. Ali da učestvuju i pljuvanjem po omladini, koja je kriva jer joj država nije stvorila ambijent da može da radi … to mi je stvarno dno.

Leave A Reply