Ministarka Grujičić u posesti Domu zdravlja

Prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja posetila je Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac. Prilikom posete obišla je Službu dečije zdravstvene zaštite, Službu za zdravstvenu zaštitu žena i Službu za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, a takođe je obavila sastanak sa dr Jasminom Stanković, direktorkom Doma zdravljaa „Dr Draga Ljočić“ i njenim saradnicima.

Na sastanku se govorilo o kadrovskoj strukturi, kao i o opremi koju je potrebno nabaviti. Ministarka prof. dr Danica Grujičić je pohvalila Dom zdravlja kao dobro organizovan i veoma dobro opremljen.

Konstatovano je da su potrebna ulaganja u Medicinu rada, pre svega u kadrovskom smislu. Dom zdravlja bi trebao da dobije digitalni rentgen, stomatološke stolice i ultrazvuk. Što se tiče senzorne sobe (u okviru Službe dečije zdravstvene zaštite), koja je opremljena po najnovijim standardima, prof. dr Grujičić nije krila svoje impresije.

Takođe je pohvalila i Savetovalište za odvikavanje od pušenja i istakla da je rad tog savetovališta veoma važan pošto uskoro na snagu stupa novi zakon o zabrani pušenja.

Ministarka prof. dr Grujičić je izrazila veliko razumevanje za sve potrebe Doma zdravlja i izrazila nadu da će Dom zdravlja i u budućnosti biti u mogućnosti da sugrađanima pruži najbolju moguću brigu i negu.

„Dom zdravlja je lepo opremljen i dobro organizovan, posebno sam zadovoljna kako je uređeno Odeljenje pedijatrije. Potrebno je još nekih kadrovskih pojačanja, upravo pedijatara, pa je ovo i poziv mladim kolegama da se odluče za ovu lepu i odgovornu specijalizaciju. Kako ni bolnica ni dom zdravlja nemaju mamograf, uskoro ćemo obezbediti digitalni mamograf i digitalni rendgen aparat. Drago mi je da je Šabac dobio magnetnu rezonancu, a pacijente molim za malo strpljenja dok kolege prođu obuku jer je ovo sasvim novi i drugačiji aparat. Očekujem da će od 15. aprila i Šabac početi da koristi softver za zakazivanje pregleda“, rekla je ministarka Danica Grujičić, zaključivši da dalji razvoj doma zdravlja i bolnice u Šapcu zavise od toga da li će se graditi bolnica na novoj lokaciji, jer postoji i takav predlog, ili će ostati gde je sada – kazala je ministarka prof. dr Grujičić.

Exit mobile version