Mijailović: Porodica Dragana Milovanovića Crnog trpi zastrašivanja

Vozač bagera Nebojša Stojićević Jarin saslušan je kao svedok u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu. Branilac Dragana Milovanovića Crnog, koji se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda Dušanu Prokiću tokom protesta 27. novembra na mostu u Šapcu, Aleksandar Mijailović, kaže da se Stojićević ne kaje zbog događaja u Šapcu.

-Postupak je u toku, pa ne mogu da kažem više detalja. On je svestan šta je uradio i opravdava to na različite načine, ali ne oseća nikakvu krivicu i verovatno bi isto ponovio. Postupak će se nastaviti sa daljim izvođenjem dokaza, a onda će tužilac doneti odluku da li postoji osnovana sumnja za dalje krivično gonjenje Milovanovića- objašnjava Mijailović.

On napominje da Milovanovićeva porodica trpi zastrašivanja od strane istih onih koji su na mostu napadali ljude čekićima i motkama.

-Porodica trpi stravičan pritisak. Momci koji su sa palicama i čekićima bili na mostu u crnim automobilima- „škoda superb“, „audi a8“, a tu je i siva „škoda fabia“, prolaze pored njihove kuće, parkiraju se u neposrednoj blizini, usporavaju, ubrzavaju, stavljaju do znanja da su tu i da ih obilaze. Dragan trenutno nije tu, ali porodica jeste. Doći će trenutak kada ćemo morati kao građani da preuzmemo zakon u svoje ruke. Zato apelujem da policija radi svoj posao, a mi ćemo im olakšati tako što smo identifikovali i automobile i lica koja se tu nalaze- ističe Mijailović.

On je naglasio da su podneli krivičnu prijavu protiv identifikovanih lica na mostu za nasilničko ponašanje na javnom skupu, a protiv Stojićevića dodatno i za izazivanje opšte opasnosti, te da se nadaju da će tužilaštvo reagovati podjednako brzo kao u slučaju Milovanovića.

D.Dimitrijević

Exit mobile version