Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ dobitnik Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete

Medicinska škola ,,Dr Andra Jovanović“ jedan je od dobitnika Svetosavske nagrade, najvišeg priznanja Ministarstva prosvete, koje se dodeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama. Ministarka obrazovanja dr Slavica Đukić Dejanović uručila je priznanje direktorki šabačke škole, Biljani Đuknić.

Svetosavsku nagradu za 2023. godinu, za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji Medicinska škola ,,Dr Andra Jovanović“, Šabac dobila je za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja

Medicinska škola ,,Dr Andra Jovanović“ u Šapcu spada u tri najstarije medicinske škole u zemlji, a počela je sa radom 1946. godine. Verifikovana je za 12 obrazovnih profila. Trenutno se realizuje nastava u osam profila za 830 učenika.

Škola je regionalni trening centar u svojoj oblasti. Ima višedecenijsku saradnju sa zdravstvenim ustanovama i drugim socijalnim partnerima. Renovirana je i ima izuzetno dobro opremljene kabinete i laboratorije. Učenici postižu izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima iz stručnih i opšteobrazovnih predmeta, a po sportskim uspesima jedna su od najtrofejnijih srednjih škola u Srbiji. Ovi uspesi rezultat su rada 27 školskih sekcija. Jedna od njih – novinarska, iznedrila je časopis „Medicus“, sa jubilarnih 20 godina rada i nekoliko republičkih nagrada.

Škola učestvuje u realizaciji međunarodnog projekta „Unapređivanje kvaliteta stručnog obrazovanja kroz jačanje organizatora praktične nastave”, „Program modernizacije škola“, kao i projekat „Bez barijere do obrazovanja”.

Prepoznatljiva je po učešću u brojnim humanitarnim akcijama.

Foto: J.R.

Exit mobile version