Matić: Uveren sam da će svima stići drva do kraja jeseni

Zastoj u isporuci drva koje je naručilo Udruženje penzinera Šapca:

Prethodnih dana pojavile su se informacije da pojedini penzioneri nisu dobili  ogrevno drvo koje su poručili preko Udruženja penzionera grada Šapca. Naime, postoje određeni problemi u snabdevanju drvima, a Srbija šume od kojih je Udruženje penzinera naručilo drva kasni sa isporukom dogovorenih količina.

Predsednik Udruženja penzionera Stevan Maić, kaže da postoje problemi, ali da on ima obećanje da će sve dogovorene količine biti isporučene na adrese korisnika do početka zime.

„Na žalost, došlo je do izvesnog zastoja u isporuci drva, ali niko se nije obavezao, ni mi pa ni Srbija šume od kojih dobijamo drva da ćemo u martu ili aprilu svi dobiti, već do kraja godine. Zastoj je nastao u letnjim mesecima, ja ne znam zbog čega, ali uveren sam da će biti isporučeno sve. Juče je isporučeno 33 metra, danas je najavljeno da će biti isporučeno još 25 metara. Nadam se da će dinamika koju su utvrdile Srbija šume biti ispoštovana i da će svi penzineri dobiti drva do početka zime, a zima počinje u decembru“, rekao je Stevan Matić, predsednik Udruženja penzinera Šapca.

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, međutim najavljene su visoke temperature u oktobru. Prema planovima, svi koji su drva naručili trebalo bi da dobiju makar deo drva za početak grejne sezone.

„Da ima solidarnosti među jednom grupom penzinera i njihovom decom, koji neće da im se da polovina sada kako bi svi imali da potpale svoje peći kada počne sezona, do sada bi svi imali dovoljno za početak. Onda bi ostalo da se isporuči drugi deo, koji bi dobili do decembra. Ne može se odjednom svima doterati deset ili 20 metara koliko su naručili, nego smo ponudili da svi dobiju po pet metara za početak. Na žalost neki nisu hteli. Evo primera radi, juče je čovek vratio pet metara, nije hteo da ih primi, želi svih 10 odmah“, priča Matić.

Predsednik Udruženja penzinera kaže da je uveren da će svi dobiti sve naručene količine do kraja jeseni, a da će oni i dalje pokušavati da ono što imaju raspodele na sve, pa da drva dobiju iz dva dela i to napominje po 40 posto manjoj ceni nego što drva koštaju trenutno na tržištu.

Đ.M.

Exit mobile version