Manifestacija „Muzeji za 10“

NARODNI  MUZEJ ŠABAC

Narodni muzej Šabac učestvuje u nacionalnoj manifestaciji „Muzeji za 10“ od 12 – 18. maja. Program manifestacije biće realizovan u prostorijama zgrade Narodnog muzeja Šabac u ulici Masarikova 13. Ulaz tokom manifestacije je besplatan za sve posetioce.

 

Sadržaj programa manifestacije čine:

– „Šabački vremeplov – baština za budućnost“ – Stalna postavka Narodnog muzeja Šabac sastoji se od nekoliko segmenata koji pokrivaju dug vremenski period i svedoče o istoriji društvenog života u svim njegovim aspektima u više hiljada godina dugoj tradiciji življenja na ovim prostorima. (Stalna postavka Narodnog muzeja Šabac, sprat)

– „Muzeju na dar“ – Poklon – zbirka Krstić – Milikić sadrži predmete koji svedoče o ličnom životu pojedinaca koji su se rađali i stasavali u decenijama ekspanzije jugoslovenske industrije i popularne kulture. (Galerija Narodnog muzeja Šabac, prizemlje)

– „Daj mi reč da je naslikam“ – izložba radova dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola koji uče po programu IOP-2, na temu likovnog konkursa “Daj mi reč da je naslikam“ OŠ „Sveti Sava“ iz Šapca. (Multimedijalna sala Narodnog muzeja Šabac, prizemlje)

– „Šabačka tVRđava“ – aplikacija virtuelne realnosti koja oživljava najstariju sačuvanu ilustraciju Šapca iz 1493. godine, koja se nalazi u „Svetskoj hronici“ Hartmana Šedela. (Multimedijalna sala Narodnog muzeja Šabac, prizemlje)

Početak manifestacije obeležiće svečano otvaranje izložbe „Daj mi reč da je naslikam“ 12. maja u 12 časova. Otvaranje će se realizovati bez prisustva publike, uživo prenosom putem Fejsbuk stranice Narodnog muzeja Šabac.

Evropska noć muzeja“ biće obeležena predstavljanjem virtuelne aplikacije „Šabačka tVRđava“ 15. maja u 14 časova. Korišćenje aplikacije biće moguće samo uz prethodno zakazan termin. Aplikacija će biti dostupna u periodu od 15 – 18. maja ove godine. Zakazivanje će se vršiti putem Gugl-prijave dostupne na Fejsbuk stranici Narodnog muzeja Šabac, ili telefonom na broj 015/350-287. Svi termini su po 15 minuta.

Radno vreme tokom manifestacije:

12 – 18. maj od 7:30 – 15:30 časova (i nedelja)

  1. maj od 14:00 – 22:00 časova

Tokom dešavanja poštovaće se sve važeće epidemiološke mere (dezinfekcija, maske, distanca

Exit mobile version