Mali izviđači obradovali dame u Šapcu

Odred izviđača porečana „Savski čivijaši“ svake godine, tradicionalno, organizuje akciju podele poklona damama u Šapcu. Ove godine su danima pre 8. marta u svojim prostorijama organizovali radionice, tokom kojih su pravili medenjake, zatim ih ručno ukrašavali i pakovali. Svaki medenjak imao je posebnu karticu, sa oznakom izviđača.

„Mi ovo organizujemo zato što je to jedan vid druženja i kreativnih načina da provedemo vreme. Pravili smo medenjke, zatim ih ukrašavali i pakovali. Svako je imao svoj zadatak, a najbtnije je da smo se dobro zabavili ovih nekoliko dana koliko smo radili poklončiće“, kaže Marija Jovanović Baka iz odreda izviđača porečana „Savski čivijaši“.

Deci ni malo nije bilo teško, i sa radošću su i ove godine dočekali ove radionice pravljenja unikatnih medenjaka, namenjenih damama u Šapcu.

Cele sedmice su pravili poklone, da bi danas, na Međunarodni dan žena, 8. mart svoje poklone podelili sugrađankama. Izviđači, obučeni u svoje uniforme, u pešačkoj zoni u Šapcu slučajnim prolaznicama darovali su medenjake uz lepe želje za praznik žena.

“Ovo je tradicijaodredaiveoma mi se sviđa. Zanimljivo je, kreativno. Na ovajnačinizmamimoosmeheženamanauliciiulepšamoim dan ovimmalimdarom. Ženama, naravno, trebaukazivatipažnjuidrugimdanima”, rekao je tokomdanašnjepodelepoklona, Lazar Radivojević, učenikSrednješkoleprimenjenihumetnosti koji je čanizviđačadvegodine.

Đ.M.

Exit mobile version