Letnja nervoza režima

1

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

Vučić je iskusan i pametan političar. Zna sve cake vladanja ali i kako se opstaje na vlasti. Takođe, svestan je i svih opasnosti koje vrebaju iz prikrajka da se sa vlasti i „zglajzne“. Dakle, kuži i on, da je svaka jesen, u ovakvoj našoj Srbiji, vrlo turbulentna i da se tada zahuktavaju brojna politička dešavanja, koja često poziciju dovode u žestoku neprijatnost. Tradicionalni štrajk prosvetara početkom septembra, protest poljoprivrednika, opozicija orna posle godišnjih odmora i iznad svega, nerešeno Kosovsko pitanje i pritisak sa svih strana, da se to već jedanput mora rešiti! A leto, ovo leto, upravo Vučiću služi da napravi jedan politički otklon i odbranu i to na način, koji odavno nije viđen na našoj političkoj sceni. Taktika napasti sve i svakoga, može samo kratkoročno da mu donese neki relativni mir u vladanju Srbijom. Vaskoliku Srpsku populaciju treba obavestiti, da su se svi, na kugli Zemaljskoj urotili protiv njega. Prvo, strane agenture i špijuni, koji su se uvukli u sve pore našeg društva, pa čak i Srpsku pravoslavnu crkvu. Drugo, opozicija preti da će da izvrši puč i da će da pohapse sve živo, sa njim na čelu. Treće, niko ne razume i svi su protiv njega kada je reč o Kosovu. Četvrto, sve čini da nama bude bolje a mi to ovako nezahvalni ne primećujemo! Povećaće, po ko zna koji put, kaže, plate i prosvetarima i medicinarima a BDP će nam biti još veći, bolji i stabilniji. U tu svrhu, protiče ovaj avgust 2018.-te, u svrhu sveopšteg napada na sve i svakoga, čak i na neke medije koji eto, ne razumeju njegovo političko pregalaštvo. Za početak, ima da plate „Kinkindske novine“, iako silne inspekcije u njima nisu pronašle ništa nezakonito! Letnja hajka Vučićeva će trajati sve dotle, dok sam narod ne bude uvideo providnost i foliranciju njega samoga, kao i laži, jalovost i bestijalnost njegovih političkih poteza. Verujte mi, nije on bez veze podigao borbenu gotovost svih svojih poslušničkih medija, od „Pinka“, „Hepija“, „Kopernikusa“ i brojnih tabloida. Ne pojavljuje se on na svakodnevnim konferencijama za štampu i ne bljuje vatru zato što mu je dosadno i nema šta da radi. Pokušava napadima da odbrani nešto što je nemoguće braniti… Pare treba „namaći“, za početak kroz najveće akcize u Evropi, najskuplje gorivo u regionu i oporezovati sve i svašta… Ne bio mu ja u koži, a i suze mi niz butine klize!    

P.S.

Da, i da ne zaboravim, na društvenim mrežama, botovi su se opet razmahali! Jedno vreme su malo utihnuli a sada opet, po komandi „udri!“… Znači, nervoza režima je stvarno velika!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Kroz “Mučeničko iskustvo” naše generacije, i onih malo mladjih, a koje se nastavilo i sada…mislim na sve one manipulatore, i iznad svega na one političare koji su stekli veliku popularnost i obožavanje u tako velikom procentu…Ko je od njih na kraju dobro prošao? Niko. Do pre par meseci čula sam, “Nikad necemo dati ni pedalj Kosova” a vratilo se sve na već staru ideju o podeli Kosova. Povećava se plata medicinskom osoblju koje od nas uzima novac za operacije, preglede i odlazak u njihove privatne klinike i nastavnickom osoblju koje uzima novac od djaka za privatne svoje časove i koji rade sa VSS i sa kupljenim diplomama. (ovde izv. mislim na većinu, ne na sve). Zar su to ugrožene kategorije u našoj zemlji? Šta sa onima koji nigde ne rade?Ne žele? Jel? Zbog toga će pasti.Nece pasti zbog Opozicije sigurno. Ne vidi niko na vlasti nepravdu, i ne misli na sve kategorije stanovništva. I sad treba da budemo srećni i zbog uvodjenja vojnog roka? Kreću i partizanski filmovi na TV. Da se deca rasporede u kasarne ili da traze bolji život u inostranstvu kad ovde posao nemaju? U ovakvoj zemlji moje dete nece služiti ovoj drzavi vojni rok. I ponovo da se ogradim. Ovako ja to kao gradjanka samo vidim, a ne kao član ili simpatizer neke opcije. Ajde, hrabri Šapčani pokažite da imate i Vi mišljenje. Nije sve u poziciji i u novcu.

Leave A Reply