Letnja izložba

U GALERIJI „KRUG 10“

U Galeriji „Krug 10“, koja okuplja uglavnom autodidakte trećeg doba i nalazi se u prizemlju TC „Tina“ u Šapcu, upravo je otvorena „Letnja izložba“. Tradicionalna postavka obuhvata 38 radova, ulja, akvarele, akrile, enkaustiku i ikone, koje je potpisalo 17 članova te svojevrsne maštaonice kreativnih Šapčana. Najmlađi među izlagačima su Ana Obrenović i David Živanović, akademski slikar iz Kragujevca koji živi u Šapcu.

Zainteresovani mogu da vide i umeće Olga Vazev, Šapčanke iz Švajcarske. Ostale radove potpisali su: Svetlana Ceca Žegarac, Svetlana Ceca Bursać, Miodrag Gašić Gale, Ljiljana Đapić, Dragoslava Stanković Dragica, Đorđe Dakić, Slavica Dimitrić, Gordana Manojlović, Milan Đukić Đuka, Branka Prokić, Dragan Perović Gagi, Danijela Marković, Ljiljana Ivković i Sofija Pjevac. Posthumno je izloženo ulje na platnu Anđelije Anđe Veselinović, koja je preminula 10. oktobra 2021. godine a bila je prepoznatljiva po neodoljivom osmehu i slikama cveća punim kolorita.

Poštovaoci šabačkog Udruženja likovnih stvaralaca „Krug 10“ i ljubitelji slikarstva izložbu u TC „Tina“ mogu da pogledaju do kraja avgusta.

Ž.V.

Exit mobile version