Kvalitetne ideje za bolje poslovanje privrednika u gradu

Održana Deveta sednica Privrednog saveta grada Šapca

Na dnevnom redu Devete sednice Privrednog saveta grada Šapca, održane u petak u Gradskoj kući, našle su se obavezna članarina u Privrednoj komori Srbije, nova metodologija obračuna cene iznošenja smeća za pravna lica i nove investicije u gradu.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je sednica važna iz dva razloga. On je naglasio da je novi Zakon o privrednim komorama po oceni Privrednog saveta grada Šapca neustavan i da će biti upućena primedba Privrednoj komori i nadležnim ministarstvima.

-Tražimo da se objasni zašto je obavezno članstvo u Privrednoj komori Srbije, a sa tim i obavezna članarina. Takođe, predložio sam članovima Privrednog saveta grada Šapca da se u okviru Privredne komore napravi jedna posebna Ugovorna komora, što zakon dozvoljava. U Ugovornu komoru bi ušlo 100 privrednika sa teritorije Šapca i oni bi plaćali nižu članarinu i neposredno bi komunicirali. To će omogućiti privrednicima iz našeg grada da na organizovan način predlože ideje nadležnim ministarstvima i Komori- rekao je Zelenović i dodao da je druga važna tema sastanka nova metodologija obračuna cena iznošenja smeća za pravna lica.

-Javno komunalno preduzeće će promeniti način na koji će da naplaćuje usluge pravnim licima, što je dodatni podsticaj za našu privredu, jer će se izjednačiti cenu usluga iznošenja smeća prema pravnim i fizičkim licima. Nova metodologija će obezbediti olakšice privredi, ali neće naštetiti pravnim licima. Firme će imati drugačiju i fer cenu usluge, plaćaće za onoliko smeća koliko proizvedu- objasnio je Zelenović.

Gradonačelnik je ocenio da je na sastanku donet niz kvalitetnih zaključaka koji treba da omoguće da privrednici  u gradu lakše posluju, kako bi zaposleni u privredi zaradili više.

D.Dimitrijević

Exit mobile version