Kvalitet i posvećenost obeležili prvih jedanaest godina rada

Jubilej Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“

U prisustvu brojnih gostiju- saradnika, partnera, kolega, prijatelja i predstavnika osnivača- Grada Šapca, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ u petak je obeležio jedanaest godina postojanja. U ime Doma zdravlja gostima se obratila dr Jasmina Stanković, direktorka ustanove, koja je istakla različite projekte u koje je uključen Dom zdravlja kao reprezentativna ustanova primarne zdravstvene zaštite.

Dom zdravlja danas ima 477 zaposlenih, među kojima je 112 lekara i 187 medicinskih sestara i tehničara. S ponosom naša ustanova nosi ime čuvene doktorke Drage Ljočić, a inspirisani delom velikih prehodnika, danas radimo odgovorono i posvećeno, sa željom da kvalitet svog rada i dalje unapređujemo, rekla je direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković

-Naša ustanova deo je projekta Razvoj zdravstva Srbije koji ima za cilj izmenu finansiranja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Izabrani smo među 15 od ukupno 158 domova zdravlja, što je velika čast za nas. Ovo je dokaz da je vrednovan i zapažen naš rad, kako u gradu, tako i van grada, i u našem resornom Ministarstvu zdravlja. Dom zdravlja realizuje i važne projekte uz podršku lokalne samouprave, pa sam zahvalna Gradu i na razumevanju potreba naših sugrađana i saradnji koju imamo- navela je dr Stanković.

Povodom godišnjice, sa željom da vrednuje i nagradi rad i profesionalni angažman, ova ustanova dodelila je nagrade zaposlenima- za doprinos razvoju sestrinstva vms Andrici Popović, za doprinos unapređenju rada Miliću Vasiću, vozaču SHMP, a za unapređenje kvaliteta rada dr Snežani Gavrilović, načelnici Službe za zdravstvenu zaštitu dece.

Svečanosti su prisustvovali Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, direktori i predstavnici partnerskih zdravstvenih ustanova – Opšte bolnice „Dr Laza Lazarević“, Zavoda za javno zdravlje, RFZO, škola i brojnih drugih partnera.

Dom zdravlja Šabac nastao je u aprilu 2007. godine. Ova ustanova godišnje obavi više od pola miliona pregleda, a dnevno kroz ambulante Doma zdravlja prođe više od tri hiljade ljudi.

Exit mobile version