Kreacije Jovane Barović

Ekonomistkinja napustila posao u struci i postala vrhunska dizajnerka:

Jovana Barović diplomirana ekonomistkinja iz Šapca, osmelila se pre šest godina i napustila posao u struci, kako bi ostvarila životni san i postala dizajner. Ona je u tome uspela, danas radi posao koji voli, a njen dizajn postao je naročito popularan.


Stalan posao u struci i redovna plata, za Jovanu Barović iz Šapca nisu bili dovoljni. Godinama, falila joj je sreća.
„Ovo je moja ljubav od kako sam mala bila. Moda me interesovala od kako sam bila devojčica. Imala sam prekretnicu 2016. godine što se tiče mog posla, uz pomoć svog supruga zajedno smo došli da pokrenemo brend i počela sam da pravim nakit. Ja sam inače po struci diplomirani ekonomista, deset godina sam radila u struci i jednog dana sam došla kući mnogo umorna i odlučila sam da ne radim više taj posao“, kaže Jovana Barović, koja sada ima svoj atelje i više kolekcija odeće i nakita iza sebe.


Danas, ona provodi vreme stvarajući unikatne modne kreacije. Njen dizajn postao je nadaleko poznat.
„Moj posao zapravo je sada da osmislim nešto, od ideje do realizacije. Prvo počinjem sa nekom inspiracijom i istraživanjem. Onda prelazim na kupovinu repromaterijala i na sam dizajn, koji je i najinteresantniji. Proces dizajna je zapravo sve ono što vama nije lepo, i što vi ne vidite a to je rad u ateljeu, istraživanje i crtanje“, objašnjava Jovana Barović kreatorka brenda „Vault dizajn“.


Inspiracija se nalazi svuda oko nas. Kao dizajnera ženskih odevnih kombinacija, upravo žene, Jovani su najveća inspiracija.
„Ono što je zajedničko za svaku moju kolekciju jeste zapravo ta priroda i prirodni materijali. Inspiraciju uvek pronalazim u prirodi a to je zemlja. Takođe, meni je inspiracija muzika, od samog početka.Za prve komade nakita inspiracija mi je bila na primer Rika Badu. Ono što mi je inspiracija za prolećnu kolekciju koju pripremam, zapravo je žena, zemlja, muzika i usput sve ono što se nadogradi na to“, najavljuje Jovana.
Sreća prati hrabre, i uporne. Danas ona priprema kreacije za najpoznatije revije u zemlji.
Đorđe Mijailović

Exit mobile version